29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Στα άδυτα της Atopos

 

Σήμερα, στις 19.00, εγκαινιάζεται η έκθεση «Atopos Unlocked» στον χώρο του οργανισμού σύγχρονης Τέχνης «Atopos» (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο). Η θεματική είναι η απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εργα του Ελληνοουκρανού Ντέιβιντ Μαρίνος θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να εισχωρήσουν στα άδυτα της συλλογής της «Atopos» και να δουν σπάνια χάρτινα φορέματα της Paper Fashion Collection, δημιουργίες των Ισέι Μιγιάκι, Χέλμουτ Λάνγκ, Χουσεΐν Τσάλαγιαν, αλλά και το «Campbell Soup Dress» του Αντι Γουόρχολ, το «Lisa Dress» του Ρόμπερτ Ουίλσον κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.

Ομιλία Τσίνο Τζούκι

 

Τα «Νέα πρότυπα του αστικού χώρου», καθώς και ζητήματα σχετικά με την πολεοδομία και το περιβάλλον στη σύγχρονη αρχιτεκτονική θα διερευνήσει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Τσίνο Τζούκι στην ομιλία του, σήμερα στις 19.00, στο πλαίσιο του Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Παρουσιαστής και συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο καθηγητής Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής, Ανδρέας Γιακουμακάτος. Είσοδος ελεύθερη.

 

Βραδιά Τζο Νέσμπο

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της σειράς Χάρι Χόλε, του διάσημου επιθεωρητή του Τζο Νέσμπο (μόλις κυκλοφόρησαν οι «Κατσαρίδες»), οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον «βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας». Σήμερα, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι. Θα μιλήσουν οι: Αντώνης Καρπετόπουλος, Τίνα Μανδηλαρά και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

 

Παράσταση αλληλεγγύης

 

Μία ειδική παράσταση, «Ο Μέγας Ανατολικός», πραγματοποιείται σήμερα στις 21.30 στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 213.0040496), όπου αντί εισόδου το «εισιτήριο» θα είναι τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα μακράς διάρκειας, ζάχαρη, τσάι, καφές), τα οποία θα διανεμηθούν στις 400 οικογένειες που στηρίζει το δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας «Το Μυρμήγκι». Η θεατρική διασκευή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου, ανήκει στους Μπάμπη Γαλιατσάτο και Κατερίνα Μαούτσου.

 

Από τη Δράμα

 

Στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, 2108215469) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας. Σήμερα παρουσιάζονται μεταξύ άλλων: 19.00-21.00: «Προσευχή» (Θ. Νεοφώτιστος), «Βόλτα» (Σ. Κυριακοπούλου). 21.00-23.00: «Οταν αρχίζει το τραγούδι» (Γ. Πόθος), «Πέρασμα» (Λ. Γεωργόπουλος).

 

Σύγχρονος χορός

 

Σήμερα και αύριο, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Ν. Σκαλκώτας»), παρουσιάζεται η σπονδυλωτή παράσταση «Open Frontiers», προσδοκώντας, μέσα από τα τέσσερα έργα που την απαρτίζουν, να προβληματίσει και να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με τις κοινωνικές συνθήκες και τη βαθιά υπαρξιακή κρίση των καιρών. Τα έργα των Ακραμ Καν, Μάρθα Γκράχαμ, Πασκάλ Ριουλτ και Τόνο Λάκι θα ερμηνεύσουν οι χορευτές της Hellenic Dance Company (της ομάδας της ΚΣΟΤ). Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

ΘΕΑΤΡΟ – Επιλογές

 

Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη ([email protected])

 

*ΑΛΚΜΗΝΗ

 

(Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, 2103428650)

 

«Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη»

 

Πολιτικό, των Γ. Γεννατά, Γ. Γαλίτη

 

Παίζει: Γ. Γεννατάς

 

Τετ., Πέμ. 21.00.

 

«Η γυναίκα με τα μαύρα» Δραματοποιημένο μυθιστόρημα της Σούσαν Χιλ

 

Παίζουν: Μ. Δαρμουσλή, Ορ. Εσπερινός κ.ά.

 

Σάββ., Κυρ. 21.30.

 

«Το δηλητήριο» Ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα

 

Παίζουν: Διον. Σάββας, Π. Θεοδώρου κ.ά.

 

Κυρ., Δευτ. 19.00.

 

*ΠΑΝΘΕΟΝ

 

(Πειραιώς 166, Γκάζι, 210-3471111)

 

«Σιρανό ντε Μπερζεράκ»

 

Κωμικοτραγωδία του Εντμόν Ροστάν

 

Το έμμετρο πεντάπρακτο έργο του 1897 αφηγείται τη ζωή του ονειροπαρμένου ξιφομάχου ποιητή με τη διάσημη μύτη. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η ορχήστρα της, ζωντανά επί σκηνής, συνοδεύουν μουσικά την πλοκή. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κλέβει την παράσταση, σε μια ερμηνεία ζωής. Ενα μεγάλο σκηνικό θέαμα, με 48 χαρακτήρες, που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα σκηνικών.

 

Σκηνοθ.:Γ. Κακλέας. Ερμηνεύουν: Βασ. Χαραλαμπόπουλος, Σμ. Καρύδη κ.ά.

 

Tετ.-Σάββ. 20.30, Κυρ. 20.00 (έως 9/11)

 

*ΦΟΥΡΝΟΣ

 

(Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, 2106460748)

 

«Φεύγουσα κόρη» – μονόλογος, πάνω σε έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη

 

Παίζουν: Ρηνιώ Κυριαζή

 

Πέμπτη 21.00 (έως 1/1/2015).

 

«Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» – παιδικό της Ελ. Σαντοριναίου

 

Για παιδιά ηλικίας 2,5-5 ετών

 

Σάββ. 11.30, Κυρ. 17.15.

 

«Μάρκος ο γάτος» – παραμύθι της Ελ. Σαντοριναίου

 

Για παιδιά ηλικίας 2,5-6 ετών

 

Σάββ. 17.15.

 

«Το παράθυρο της Χαράς» – παιδικό

 

Για παιδιά ηλικίας 2,5-5,5 ετών

 

Κυρ. 11.30.

 

«Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ» – κωμωδία σε σκην. Β. Νικολαΐδη.

 

Παίζουν: Θ. Κουρλαμπάς, Μ. Καρακίτσου

 

Δευτ., Τρ. 21.00 (έως 30/12)

 

«Η Αρχή – Αθήνα 1895 – Υλικό Ροΐδης» – Σκηνική σύνθεση του Μ. Σαντοριναίου

 

Παίζουν: Β. Ζαϊφίδης

 

Τετ. 21.15.

 

«Υπόθεση μαγική μπαγκέτα» – Η ιστορία των κλασικών μύθων

 

Για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

 

Σάββ. 15.00.

 

 

ΣΙΝΕΜΑ – Επιλογές

 

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

 

 

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο»

 

του Πάολο Βιρτζί. Με τους Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι.

 

Η φετινή ιταλική πρόταση για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, μια σαμπρολική αστυνομική ιστορία, μια σκληρή σάτιρα του σημερινού πορτρέτου του καπιταλισμού.

 

(ΑΑΒΟΡΑ, ΔΑΝΑΟΣ 2, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 2 (ΚΑΛΛΙΘΕΑ), ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ, ΑΤΤΑΛΟΣ, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΟΙΞΗ 2 ΧΑΪΔΑΡΙ)

 

«’71»

 

του Γιαν Ντεμάνζ. Με τους Τζακ Ο’ Κόνελ, Πολ Αντερσον, Ρίτσαρντ Ντόρμερ, Σαμ Ριντ.

 

Συναρπαστικό θρίλερ και μαζί φιλοσοφικό δοκίμιο στο εμπόλεμο Μπέλφαστ του 1971. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας.

 

(ΑΒΑΝΑ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ 1, ΙΛΙΟΝ, ΙΝΤΕΑΛ, CINEPOLIS 2, ΔΙΑΝΑ, ΣΙΝΕΑΚ, ODEON KOSMOPOLIS 5)

 

 

«Xenia»

 

του Πάνου Χ. Κούτρα. Με τους Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αγγελο Παπαδημητρίου, Ρομάνα Λόμπατς, Πάτι Πράβο.

 

Ανάμεσα σε road movie και ιστορία ενηλικίωσης, μια αφοπλιστικά ζεστή κι αξιαγάπητη ματιά στη σύγχρονη Ελλάδα και στη διαχρονική εφηβεία. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών.

 

(ΔΑΝΑΟΣ 1, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ)

 

 

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

 

του Ντέιβιντ Φίντσερ. Με τους Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ.

 

Ανάμεσα σε αγωνιώδες θρίλερ και απολαυστική μαύρη κωμωδία για τα δεινά του γάμου.

 

(ODEON ΟΠΕΡΑ 2, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 1 & 3 & 4, ODEON STARCITY 1 7 2, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 6, VILLAGE MALL 5 & 9 & 14, VILLAGE PENTH 13, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 2 & 4 & 8, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ 4, VILLAGE METRO MALL ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX 4, ΝΑΝΑ CINEMAX 1 & 4, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 1, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 1, ΑΛΙΚΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

 

«Get on up»

 

του Τέιτ Τέιλορ

 

Με τους Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νέλσαν Ελις, Νταν Ακροϊντ.

 

Αντισυμβατική και ενδιαφέρουσα βιογραφία του «νονού» της σόουλ, Τζέιμς Μπράουν, με μια πρωταγωνιστική ερμηνεία δυναμίτη, αντάξια του Mr. Dynamite.

 

(ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΝΑΝΑ CINEMAX

 

Scroll to top