- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Η ώρα των τηλεπαιχνιδιών

29/10/14 MEDIA,ΘΕΜΑΤΑ,ΘΕΜΑΤΑ - MEDIA

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

 Πρωτομηνιά με Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη, Μάρκο Σεφερλή και "Selebrity Game Night" στο MEGA (21.00) [1]


Πρωτομηνιά με Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη, Μάρκο Σεφερλή και «Selebrity Game Night» στο MEGA (21.00)

Τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών έχουν πλέον μπει για τα καλά στις κόντρες της τηλεθέασης και, όπως φαίνεται, τώρα ήρθε η ώρα για άλλη μια δόση από πρεμιέρες.

 

Την… πρωτοκαθεδρία αυτή τη φορά έχουν τα τηλεπαιχνίδια, με τον ΣΚΑΪ μάλιστα να κάνει την αρχή απόψε. Το κανάλι του Φαλήρου δοκιμάζει για πρώτη φορά να μπει στον χώρο των τηλεπαιχνιδιών με το «Hot Seat» και τον Γιάννη Ζουγανέλη στην παρουσίαση. Το τηλεπαιχνίδι θα μεταδίδεται καθημερινά στις 20.00, θα είναι αυτό δηλαδή που θα δίνει το λεγόμενε λιντ ιν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Εξι παίκτες διεκδικούν το έπαθλο των 100.000 ευρώ, με τον καθένα να κάθεται στην «καυτή καρέκλα» και να πρέπει να απαντήσει σε 15 ερωτήσεις γνώσεων. Βοήθειες δεν υπάρχουν. Μοναδική διέξοδος για κάθε παίκτη να πάει πάσο αλλά μόνο για μία φορά. Με τον τρόπο αυτό δίνει τη θέση του στον επόμενο διαγωνιζόμενο, ο οποίος όμως πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσει για να συνεχίσει. Μοναδική ασφάλεια για όλους, τα 500 ευρώ στην πέμπτη ερώτηση. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων αλλά και στρατηγικής.

 

 Πρεμιέρα απόψε για τον Γιάννη Ζουγανέλη με το "Hot Seat" στον ΣΚΑΪ (20.00) [2]


Πρεμιέρα απόψε για τον Γιάννη Ζουγανέλη με το «Hot Seat» στον ΣΚΑΪ (20.00)

Τρεις μέρες μετά, και τα στελέχη του ΜEGA ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης ένα τηλεπαιχνίδι. Πρόκειται για τη συνέχεια του «Celebrity Game Night» με τη Σμαράγδα Καρύδη στην παρουσίαση. Η πρεμιέρα γίνεται αυτό το Σαββάτο (1/11) και το παιχνίδι θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 21.00. Αυτή τη σεζόν εκτός από τα «κάνε μου λιγάκι ντου», «πες μου μια λέξη», «της παντομίμας», «μικροί Πικάσο», «I love TV», «εδώ το ’χω», «χτύπα κι άλλο» κ.ά. προστίθενται άλλα έξι παιχνίδια. Κάθε βδομάδα δύο παίκτες και έξι celebrities παίζουν με συνοδεία τους ήχους της ορχήστρας του Τόνυ Κονταξάκη. Πρώτοι καλεσμένοι οι Θοδωρής Αθερίδης, Μάρκος Σεφερλής, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λευτέρης Ελευθερίου, Λάμπρος Φισφής και η Demy.

 

Η ξεχωριστή παραγωγή "Sherlock" του BBC στο Ν ΕΝΑ από αυτήν την Κυριακή (2/11, 20.15) [3]

Η ξεχωριστή παραγωγή «Sherlock» του BBC στο Ν ΕΝΑ από αυτήν την Κυριακή (2/11, 20.15)

Παρά το… ομιχλώδες, αν μη τι άλλο, τοπίο, τη δική τους πρεμιέρα ετοιμάζουν και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ. Αυτήν την Κυριακή (2/11) ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης μία εξαιρετική παραγωγή του ΒΒC (2010). Πρόκειται για τον «Sherlock» που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή (20.15). Τη σειρά υπογράφουν δύο από τους κορυφαίους και πιο παραγωγικούς δημιουργούς της αγγλικής τηλεόρασης, οι Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις, οι οποίοι μεταφέρουν τις ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς στο Λονδίνο τού σήμερα και την εποχή των social media. Η σειρά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με τον πρώτο κύκλο να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη βρετανική Βουλή και τον δεύτερο να καταγράφει πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές στη Μ. Βρετανία. Με ευφυέστατο σενάριο και διαλόγους κι ένα εξαιρετικό και ιδιόρρυθμο πρωταγωνιστικό δίδυμο (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον ρόλο του Σέρλοκ και Μάρτιν Φρίμαν σε εκείνον του Γουάτσον), έχει τιμηθεί με περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία και πολυάριθμες υποψηφιότητες σε διεθνείς διοργανώσεις (Emmy, BAFTA, Χρυσές Σφαίρες). Συμπεριλαμβάνεται στις 10 σειρές με την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό (9,2/10) στη βάση δεδομένων του IMDb.

 

Στο STAR ξεκίνησε από χθες και θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 21.00 ο δέκατος κύκλος της επιτυχημένης ξένης σειράς «NCIS» με παραγωγό τον Ντόναλντ Μπελισάριο. Μετά το φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα όλοι προσπαθούν να συνέλθουν…

 

Το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ υπάρχει και άλλη μια πρεμιέρα. Η Σοφία Τσίπα κάνει επανεκκίνηση με την εκπομπή της «Ο κόσμος ανάποδα» αυτήν την Κυριακή (2/11) στις 16.00. Στην εκπομπή, που επιστρέφει ανανεωμένη και με νέο σκηνικό, ποδαρικό θα κάνει η Πέγκυ Ζήνα. Ο «κόσμος ανάποδα» έχει πλέον και το δικό του τραγούδι, το οποίο (σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση) δημιούργησε ο Στέφανος Κορκολής που το τραγουδά μαζί με τους: Ευρυδίκη, Δημήτρη Κοργιαλά, Χάρη Ρώμα, Σωτήρη Καλυβάτση, Γεράσιμο Γεννατά, Σοφία Μανουσάκη και την παρουσιάστρια.

 

Αυτές είναι οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας ενώ έπεται συνέχεια, καθώς τα στελέχη των καναλιών τροφοδοτούν διαρκώς με παραγωγές τα προγράμματά τους.

 

[email protected]

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=247720