29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συνάφεια λόγων και έργων

      Pin It

Βαρυσήμαντη η πάλη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, διδάσκει αυτοσεβασμό και «καθαρίζει» για ολόκληρη την κοινωνία, που υπομένει αδιαμαρτύρητα τα δεινά των μνημονίων με απλωμένη την αρίδα της στον καναπέ. Οι 595 δυναμικές γυναίκες βγήκαν στο κλαρί έπειτα από το σοκ της απόλυσης, ζητούν ωστόσο πολύ περισσότερα από την επαναπρόσληψή τους.

 

Ιδρώνουν τόσους μήνες στο πεζοδρόμιο προκειμένου να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμα για αξιοπρεπή απασχόληση, με ικανοποιητικό μισθό και πλήρη ασφάλιση, υποσκάπτοντας τον θεμέλιο λίθο των ειδεχθών μέτρων της τρόικας, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στις αλήστου μνήμης εποχές του Μεσαίωνα.

 

Βραχυκυκλώνει την κυβέρνηση η επιμονή τους. Θα μπορούσε να τις τοποθετήσει και πάλι στη θέση τους με αμελητέο δημοσιονομικό κόστος. Καθώς έχουν μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο αγώνα, της κάνουν τεράστια ζημιά. Αδυνατεί μολαταύτα να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους όχι μόνο επειδή πιέζεται από τους δανειστές, αλλά κυρίως διότι η άνευ όρων παράδοση των εργαζομένων στις ορέξεις των εργοδοτικών καρτέλ αποτελεί προμετωπίδα της πολιτικής της.

 

Αφειδώλευτα τους συμπαραστάθηκαν όσοι έχουν υποστεί στο πετσί τους τη μνημονιακή λαίλαπα. Διαθέσιμοι και απολυμένοι, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και λοιποί δεινοπαθούντες ξεροσταλιάζουν συχνά στην είσοδο του υπουργείου στην Καραγεώργη Σερβίας. Στους θερμότερους υποστηρικτές τους περιλαμβάνεται ασφαλώς η Κουμουνδούρου.

 

Ρευστοποίησε την αλληλεγγύη της στην κάλπη η Ρένα Δούρου. Φωτογραφήθηκε μαζί τους ξανά και ξανά κατά την προεκλογική περίοδο. Και έπραξε θαυμάσια. Τα δύσκολα, ωστόσο, αρχίζουν μόλις στρογγυλοκαθίσουμε στον θώκο, διότι η περιφερειάρχης διοικεί τρόπον τινά τη μισή Ελλάδα και μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην πολιτεία της κυοφορείται η επικείμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εν προκειμένω δοκιμάζεται η συνάφεια λόγων και έργων. Το να προσλάβει τις 595 καθαρίστριες φαντάζει όντως λαϊκισμός. Θα ακυρωνόταν στην πράξη η πολύμηνη μάχη τους με την εξουσία. Το κόμμα «καθαρίζει» για πάρτη σας, θα ήταν το ολοφάνερο μήνυμα. Το να δρομολογείται, όμως, μειοδοτικός διαγωνισμός για να περάσει η καθαριότητα σε εργολάβους, είναι επιεικώς απαράδεκτο, έστω κι αν πρόκειται για απόφαση των προκατόχων της.

 

Να ρωτήσει την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα τι σημαίνει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού. Το 1967 η «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος» αναμετρήθηκε με την αυτοκρατορία του Φίνου στα μιούζικαλ με την ταινία «Βίβα Ρένα», με τη Βλαχοπούλου να υποδύεται αφενός μια άσημη λαϊκή τραγουδίστρια και αφετέρου τη δημοφιλή στην Ιταλία πριμαντόνα εξαδέλφη της.

 

Απάτη και πλαστοπροσωπία μετήλθε για να κλέψει την καρδιά του Κωνσταντάρα. Η συνονόματή της Δούρου δεν είχε ίσαμε τώρα δύο πρόσωπα. Και περιμένουμε να μην αποκτήσει εφεξής. Βροχερό καιρό προοιωνίζονται τα μετέωρα.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top