29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Άντριου Χσιάο, Ώντρεϊ Λιμ (επ.)
«Το βιβλίο της διαφωνίας»

Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου
Εκδόσεις: ΕΝΑΛΙΟΣ (Σόλωνος 136, Αθήνα, τηλ. 210 3829339, www.enalios.gr)
σελ. 484
ISBN 978-960-536-521-9 .
      Pin It

Με πρόλογο του Ταρίκ Αλί, μια πολύτιμη ανθολογία με τις φωνές διαμαρτυρίας και τις εξεγέρσεις απέναντι στην κάθε μορφής εξουσία από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι της μέρες μας.

 

Ένα πρωτοπόρο και ριζοσπαστικό βιβλίο!

 

«Το βιβλίο της Διαφωνίας δείχνει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους ο συνεχής αγώνας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου έχει διασπάσει τα τείχη της αδιαφορίας και της υποταγής»
Νόαμ Τσόμσκυ

 

«Η κλίμακα των επιτευγμάτων της New Left Review και του Verso, που κλείνει φέτος τα σαράντα του χρόνια, γίνεται φανερή μέσα από αυτό το βιβλίο»
Nation

 

vivlio-Ali-1

 

Από την Ησίοδο και τη Σαπφώ, τον Τάκιτο και τον Σπάρτακο, τον Τόμας Μύνστερ και τον Ραμπελαί, τον Λόρδο Βύρωνα, τον Όσκαρ Ουάιλντ και τον Εμίλ Ζολά, μέχρι τον Έντουαρντ Σάιντ, τον Μισέλ Φουκό, τον Λέοναρντ Πελτιέρ και τη Ναόμι Κλάιν υψώνονται φωνές διαμαρτυρίας, αντιγνωμίας και αντιλόγου.

Στο πέρασμα των αιώνων και σε όλες τις ηπείρους, οι άνθρωποι πάλεψαν εναντίον εκείνων που κατείχαν την εξουσία και ύψωσαν φωνές διαμαρτυρίας – συσπειρώνοντας το λαό και εμπνέοντας εξεγέρσεις. Οι φωνές τους αντηχούν ακόμη, από την Αρχαία Ελλάδα, την Κίνα, την Αίγυπτο, συνεχίζοντας με τη Γαλλική Επανάσταση, την επανάσταση στην Αϊτή και την Επανάσταση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Αυτή η οικουμενική εύρους ανθολογία παρουσιάζει φωνές διαφωνούντων από όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας: ομιλίες και φυλλάδια, ποιήματα και τραγούδια, θεατρικά έργα και διακηρύξεις. Κάθε περίοδος έχει τους εικονοκλάστες της, αλλά οι πιο σημαντικοί από αυτούς στηρίζονται στα λόγια των προκατόχων τους.

Το «Βιβλίο της Διαφωνίας» θα αποδειχθεί μια πολύτιμη πηγή, για να θυμίζει στους σημερινούς πολίτες ότι αυτές οι παραδόσεις δε θα πεθάνουν ποτέ!

 

Ταρίκ Αλί – βιογραφικό

Ali-TarikΟ Ταρίκ Αλί είναι συγγραφέας και κινηματογραφιστής, πανεπιστημιακός και πολιτικός ακτιβιστής. Έχει γράψει περισσότερα από εικοσιτέσσερα βιβλία με θέματα από την παγκόσμια ιστορία και την πολιτική, καθώς και θεατρικά και σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο Granadillo από το Φεστιβάλ του Πολιτισμού της πόλης της Γρανάδας για τα μυθιστορήματα της Πενταλογίας του Ισλάμ. Όλα του τα μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι συντάκτης του περιοδικού «New Left Review» και ζει στο Λονδίνο.

Διαθέτει βαθιά γνώση της ιστορίας και θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες διανοουμένων και αγωνιστών της δεκαετίας του ’60. Χρόνια τώρα μέσα από τα βιβλία του τις συνεντεύξεις την αρθρογραφία του σε διεθνή μέσα όπως η Guardian και στα σημαντικότερα περιοδικά της Νέας Αριστεράς, παρεμβαίνει και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές των κινημάτων, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, έχει γράψει τον πρόλογο.

 

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τον Ταρίκ Αλί:

 

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top