ebola

29/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκαν τα κρούσματα Έμπολα στη Λιβερία

Παρατηρούνται ελεύθερες κλίνες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μονρόβια, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω εργαστηριακών εξετάσεων παραμένει σταθερός, ενώ έχει μειωθεί ο αριθμός των ενταφιασμών.
      Pin It

Ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από τη Λιβερία. Ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού Έμπολα έχει μειωθεί όμως είναι πρόωρη η εκτίμηση ότι η ασθένεια υποχωρεί, υπογράμμισε σήμερα (Τετάρτη) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη Λιβερία έχει αρχίσει να μειώνεται», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Ο Έιλγουορντ σημείωσε ότι έχουν αρχίσει να υπάρχουν ελεύθερες κλίνες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μονρόβια, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω εργαστηριακών εξετάσεων παραμένει σταθερός, ενώ έχει μειωθεί ο αριθμός των ενταφιασμών.

Παρόλα αυτά ο αξιωματούχος του ΠΟΥ επεσήμανε ότι «φοβάται πως η πληροφορία αυτή θα παρερμηνευθεί» και ότι ο κόσμος θα πιστέψει ότι «η επιδημία του ιού Έμπολα είναι υπό έλεγχο» στη Λιβερία.

Ο Έιλγουορντ υπογράμμισε ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι προκαταρκτικές και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να οφείλεται στην έλλειψη καταγραφής νέων κρουσμάτων ή στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν απευθύνονται στους γιατρούς.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top