Pin It

Χασαπομάχαιρα βλέπω να καρφώνονται στην πλάτη του Παναγιώτη Λιαργκόβα. Αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό της Νομικής, άλλοτε ΠΟΕ, ξενιτεύτηκε στο Αμέρικα όπου έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Κλαρκ, κατά Μασατσούσετς μεριά, εργάστηκε στην Κομισιόν στις Βρυξέλλες και επέστρεψε στην πατρίδα για να διδάξει σε διάφορα ΑΕΙ. Η κακή του τύχη τον έφερε στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Δεν ήξερε και δυστυχώς δεν ρώτησε. Πήρε ζεστά τον ρόλο του πασχίζοντας να μας ανοίξει τα μάτια, αφού το γκοβέρνο κοντεύει να μας κλείσει τα σπίτια, αλλά τώρα που μπαίνει βαρυχειμωνιά και μπάζει από πορτοπαράθυρα, μπαλκονόπορτες και τζαμιλίκια, ο ΘΑμαράθ μάς βγάζει με μια κίνηση ρουά ματ από τα μνημόνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 

Ανοιγόκλεισε λοιπόν τα κιτάπια του ο Πάνος, μελέτησε την εγχώρια οικονομία, έλαβε υπ' όψιν τα διεθνή περιβάλλοντα και έπειτα από εργώδη προσπάθεια δημοσιοποίησε την τριμηνιαία έκθεσή του, στην οποία διαπιστώνει ότι η έξοδος από τον φαύλο κύκλο της τρόικας δεν είναι τίποτ' άλλο από πομφόλυγες, έπεα πτερόεντα δηλαδή, κουραφέξαλα, αέρας κοπανιστός, κοινώς μπαρμπούτσαλα, φληναφήματα, μωρολογίες, ήτοι παπαρδέλες, παρλαπίπες και σαχλεπίσαχλες κοτσάνες επηρμένων ανδρών. «Δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα» υποστηρίζει. Καυτηριάζει ακόμα το μοντέλο ανάπτυξης «ατμομηχανή» τον τουρισμό, παρατηρώντας πως δεν μπορεί όλοι να γίνουν γκαρσόνια.

 

Οπως και η προκάτοχός του τον βλέπω να φεύγει νύχτα. Η Στέλλα Μπαλφούσια στη δική της σχετική έκθεση ανέφερε ότι «το χρέος βγαίνει εκτός ελέγχου», εξοργίζοντας τον τεράστιο Βαγγέλα Βενιζέλο, που μαινόμενος την απέπεμψε βιαίως. Διέλυσε το Γραφείο για την ακρίβεια και ο άμοιρος Λιαργκόβας ανέλαβε να το οικοδομήσει εξαρχής. Αγνοώ εάν δούλεψε στο γιαπί προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του, πάντως στην ανακαίνιση τα κατάφερε μια χαρά. Θα φταίνε μάλλον οι καθηγητές του στις ΗΠΑ, που του δίδαξαν μεν τις βασικές αρχές της οικονομίας, αλλά δεν του 'μαθαν ότι σε ορισμένες μπανανίες η διαφωνία με τους προϊσταμένους σου αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως.

 

Συριζαίος θα 'ναι, δεν μπορεί! Επιτελείς του Μαξίμου διαδίδουν ότι τις κρίσιμες ώρες, κατά τις οποίες συνέτασσε την επίμαχη έκθεση, συνήθιζε να τραγουδά τον ύμνο του ΕΑΜ. Αβυσσαλέα η ψυχή των οικονομολόγων και χαοτική. Αδιασταύρωτες φήμες από τη Συγγρού επιμένουν ότι αυτός κόλλησε το τραγουδάκι στον δήμαρχο Χαλανδρίου, ο οποίος δεν δίστασε να το μοστράρει στην παρέλαση. Εφριξε ο Πλεύρης, πλειοδοτώντας του προσφιλούς του Αδ-όνειδος, ακούγοντας την «Κατιούσα» -Κατερινάκι τιτλοφορείται στα Ρούσικα το σατανικό παιδικό άσμα με τις χιλιάδες διασκευές. Βροχερή προμηνύεται η επόμενη μέρα και με αστραπόβροντα στις βουνοκορφές όπου πρόκειται να καταφύγει ο κομμουνιστοσυμμορίτης σύμβουλος.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top