30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Συνεργασία

 

Συνάντηση, σε πολύ καλό κλίμα, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, στην έδρα του κόμματος, είχε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας και διαρκούς αλληλοενημέρωσης για τα σοβαρά προβλήματα της Αττικής, όπως το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της Αττικής: ρέματα, Κηφισός, ελεύθεροι χώροι, πώληση Ελληνικού, ανάπλαση Ελαιώνα, κενά κτίρια που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, Rethink Athens, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΠΑΝΕΚ, αλλά και το οξύ πρόβλημα της αιθαλομίχλης και η ενεργειακή διαχείριση της Αττικής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με ανταλλαγή ρεαλιστικών προτάσεων. Η κ. Δούρου υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επαφή με την κοινωνία των πολιτών.

 

Στ.Ζ.

 

Αλληλεγγύη

 

Σήμερα, στο Στέκι Μελών και Φίλων ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής (Ούλωφ Πάλμε & Συβρισσαρίου 58, τηλ. 211-2147924) θα προβληθεί η κωμωδία «Ενα παράξενο ζευγάρι». Είσοδος ελεύθερη. Οποιος μπορεί ας προσφέρει τρόφιμα για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής. Ωρα έναρξης 8.00 μ.μ. ακριβώς.

 

„Ισες αποστάσεις

 

Λογική ίσων αποστάσεων κρατά το ΠΑΣΟΚ στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις και ειδικότερα σχετικά με όσα συνέβησαν στο Χαλάνδρι, όπου ακούστηκε ο ύμνος του ΕΑΜ. Για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος από «θύλακες» μέσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν τίποτα να πουν για το παρόν και το μέλλον της χώρας και οι οποίοι αρέσκονται στην «παρελθοντολογία», επαναφέροντας διαιρέσεις που είχαν κλειστεί στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης («Real fm»). Η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να μπει σφήνα ως φωνή σύνεσης στη δικομματική πόλωση, που είναι προφανές ότι δεν την ευνοεί, ωστόσο η τακτική του Πόντιου Πιλάτου δεν φέρνει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Δ.Κ.

 

„Καθαρίστριες

 

Αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού, για να καλυφθούν οι σχετικές πιεστικές ανάγκες στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης και, επομένως, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, κατέθεσε δημοσίως η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κ.κ. Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών», σημειώνεται σε ανακοίνωσή της, ενώ τονίζεται ότι η νέα περιφερειακή αρχή «παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους, από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση».

 

Στ.Ζ.

 

„Κατοχικό δάνειο

 

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση στη Βουλή του επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του ΥΠΟΙΚ για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και ειδικά το κατοχικό δάνειο, ο οποίος το υπολόγισε σε περίπου 10 δισ. ευρώ, ήρθε ένας από τους πλέον ειδικούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις ελληνογερμανικές σχέσεις κατά τον 20ό αιώνα, ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάαγκεν Φλάισερ, να το επιβεβαιώσει. Οπως ανέφερε σε ειδική εκδήλωση της Βουλής στο «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης» στον Γράμμο, υπάρχει έγγραφο του γερμανικού ΥΠΕΞ τον Μάρτιο του 1945, με το οποίο αναγνωρίζεται το κατοχικό δάνειο, που ανέρχεται, όπως είπε, σε σημερινά 10 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

 

Χ.ΙΩ.

 

„Πλουτοκρατία

 

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη φοροδιαφυγή προέβη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι 6.500 offshore εταιρείες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τα ακίνητά τους. Αν και δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, συνέδεσε την αναφορά του με τη Ν.Δ., τονίζοντας ότι πολλοί από τους κατέχοντες τον πλούτο (και ενδεχομένως φοροδιαφεύγοντες) «είναι φίλοι της συντηρητικής παράταξης» και κάποιοι εξ αυτών «ρέπουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ» (Action24). Ο υπουργός Μεταφορών εσχάτως δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα ελέγχου της «πλουτοκρατίας», όπως είχε πει σε θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Να θυμίσουμε, ωστόσο, στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι είναι μέλος της κυβέρνησης και το κόμμα του μαζί με τη Ν.Δ. ευθύνονται για την άδικη υπερφορολόγηση των νοικοκυριών που ο ίδιος καταγγέλλει.

 

Δ.Κ.

 

„Ηρεμο κλίμα

 

Μια πολιτική παρέμβαση με σημασία έκανε ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, η οποία με βάση τον ετήσιο τζίρο της κατατάσσεται ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου από την εξαγορά της Olympic Air, δήλωσε πως το σημαντικό για την έξοδο της χώρας από την ύφεση είναι το ήρεμο κλίμα. «Αν δεν έχουμε ταραχές, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνά τη χώρα», διευκρίνισε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι. Ζήτησε μάλιστα τις προβλέψεις των δημοσιογράφων για τον πιθανό χρόνο των εκλογών, με σημείο αναφοράς τον Μάρτιο.

 

Χ.ΤΖ.

 

„Κρύβουν τον φόβο τους

 

Οι οσφυοκάμπτες των επιχειρηματικών συμφερόντων, των Βρυξελλών και του Βερολίνου, οι οπαδοί του ΝΑΙ στα μνημόνια, ανατριχιάζουν στο άκουσμα των ήχων που ξεσήκωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, για να αναμετρηθεί με το πανίσχυρο τέρας της ναζιστικής πολεμικής μηχανής, την ώρα που οι πολιτικοί πρόγονοι των Γεωργιάδη-Πλεύρη συνθηκολογούσαν και συνεργάζονταν με τους κατακτητές. Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τον ύμνο του ΕΑΜ που ακούστηκε στην παρέλαση στο Χαλάνδρι. Φοβούνται στην πραγματικότητα ότι μπορεί ο εξαθλιωμένος λαός να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο φαινομενικά ανίκητο τείχος που έχουν υψώσει για να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά τους ανήκει. Κρύβουν τον πραγματικό τους φόβο πίσω από ανιστόρητες ανοησίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Γ.Δ.

 

„Μικρο-ομολογιούχοι

 

Να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστησαν οι περίπου 15.000 Ελληνες μικροομολογιούχοι που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία «κουρεύτηκαν» το 2012 με το PSI, ζητά με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. ζητά να μάθει αν υπάρχει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα από πλευράς υπουργείου Οικονομικών ώστε «να αποκατασταθούν οι κόποι μιας ζωής που χάθηκαν», ενώ προειδοποιεί πως δικαστήρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν δικαιώσει πολίτες, τα ομόλογα των οποίων «κουρεύτηκαν».

 

Χ.ΙΩ.

 

„Διασφαλίσεις

 

Μόνο εάν δοθούν διασφαλίσεις ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό από την Τουρκία θα επιστρέψει η Λευκωσία στο τραπέζι του διαλόγου. Η κυπριακή κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν αρκεί μόνο η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός», για να επιστρέψει στις συνομιλίες, αλλά απαιτούνται η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και ο τερματισμός των παράνομων ενεργειών. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ στις πέντε Νοεμβρίου φτάνει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αβινγκντορ Λίμπερμαν.

 

Α.Φ.

 

„Μετανάστες

 

Για τους «παράτυπους μετανάστες», αυτό το «τεράστιο βάρος στο σύστημα υγείας», μίλησε στην παρέμβασή του στη διάσκεψη υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στη Ρώμη ο Μάκης Βορίδης. «Αναμένεται έως το τέλος τους έτους να ξεπεράσουν τα 31.000 άτομα», πρόσθεσε. Ας τους συνθλίψουμε, κύριε υπουργέ, μαζί με τους άλλους αδύναμους, τους ανασφάλιστους και τους άνεργους.

 

Ντα.Β.

 

Scroll to top