- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Ελλάς Ελλάς… πού είναι ο Σαμαράς;

31/10/14 SPORT

Του Κ. Κάραλη

 

Δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει «αναμενόμενο» το κόψιμο του Γιώργου Σαμαρά από την προεπιλογή της Εθνικής για το ματς των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τα Νησιά Φερόε και το φιλικό με τη Σερβία.

 

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει στον Ελληνα επιθετικό την ανάγκη να βρει ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ώστε να μπορέσει μετά να βγάλει την καλοκαιρινή προετοιμασία και να βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

 

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Μήτρογλου σε ό,τι αφορά τη φυσική του κατάσταση.

 

Ο καιρός, όμως, περνούσε και ο «Σάμι», παρά τα προσόντα του, στα οποία θέλησε να βασιστεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός για να χτίσει τη «νέα Εθνική», δεν κατάφερε να ενταχθεί σε κάποιο κλαμπ, μέχρι τις 22 Αυγούστου, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά το Μουντιάλ, όταν τον απέκτησε η Γουέστ Μπρομ.

 

Το θέμα είναι ότι με το που ξεκίνησε προπονήσεις η φυσική του κατάσταση βρισκόταν στα… πατώματα. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς του αγγλικού συλλόγου, ο Αλαν Ιρβιν, δήλωσε ότι «θα παίξει σίγουρα σε πολλά ματς πρωταθλήματος γιατί διαθέτει τεράστια πείρα».

 

Πριν καλά καλά προσαρμοστεί όμως στο καινούργιο του σπίτι, ήρθαν οι πρώτες κλήσεις του Ρανιέρι για την αναμέτρηση της Εθνικής μας εναντίον της Ρουμανίας για τα προκριματικά του Euro.

 

Μόλις εννιά μέρες είχαν περάσει από τότε που ο Σαμαράς υπέγραψε στη Γουέστ Μπρομ. Και «αναγκαστικά» έπρεπε να σηκωθεί να φύγει, να έρθει εδώ και να ντυθεί στα γαλάζια αναλαμβάνοντας τα… εθνικά του καθήκοντα. Ετσι, δεν μπόρεσε να προπονηθεί κατάλληλα με τον σύλλογο στον οποίο ανήκει.

 

Στη συνέχεια χρειάστηκε να… παρουσιαστεί εκ νέου στην Εθνική για τους αγώνες με τη Φινλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία στις 11 και 14 Οκτωβρίου. Τότε είχε προλάβει να παίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος για συνολικά 39 λεπτά και σε ένα ματς για το Λιγκ Καπ για 69 λεπτά. Σε κανένα από τα τέσσερα δεν ήταν βασικός. Η απόδοσή του στους δύο αγώνες της Εθνικής μας αποδείχτηκε απογοητευτική και τα καμπανάκια που ξεκίνησαν πριν καιρό έγιναν… καμπάνες.

 

Ο Ιρβιν, βέβαια, συνέχισε να δηλώνει ότι ο Σαμαράς στο μέλλον θα είναι ο παίκτης-κλειδί για τα «καναρίνια» της Αγγλίας. Μάλιστα τόνισε πως «είναι κρίμα, γιατί πήγε να παίξει σε δύο διεθνείς αγώνες στους οποίους γνώριζε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει από την αρχή κι έχασε τη δουλειά με τα άλλα παιδιά της ομάδας».

 

Σε λίγο καιρό θα φανεί αν το μέλλον μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του ή αν θα τον… εξαφανίσει. Από τη δική του συμπεριφορά θα εξαρτηθεί…

 

 

 

Στην προεπιλογή ο Γκέκας

 

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κλάουντιο Ρανιέρι υποστήριξε ότι υπολογίζει στον Φάνη Γκέκα, παρά το γεγονός ότι τον «έκοψε» από την τελική αποστολή για τους αγώνες με τη Φινλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ τον είχε καλέσει στην προεπιλογή.

 

Χθες, ο Ιταλός κόουτς επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του και συμπεριέλαβε ξανά τον 34χρονο σέντερ φορ στη λίστα των «ξενιτεμένων», αφού συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς στην Τουρκία.

 

Στην προεπιλογή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Γιάννης Φετφατζίδης και Λουκάς Βύντρα. Αναλυτικά οι 17: Καρνέζης, Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Καράμπελας, Σταφυλλίδης, Μαυρίας, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης, Γκέκας.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=248199