radiofono

31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο αθηναϊκός ραδιοφωνικός χάρτης

Ας αποσαφηνίσουμε λίγο την κατάσταση στα αθηναϊκά FM, είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, με τις τόσες αλλαγές που γίνονται και χάνουμε την... μπάλα μερικές φορές. Κι ας δούμε τον πλήρη χάρτη των ερτζιανών της Αττικής.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Ας αποσαφηνίσουμε λίγο την κατάσταση στα αθηναϊκά FM, είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, με τις τόσες αλλαγές που γίνονται και χάνουμε την… μπάλα μερικές φορές. Κι ας δούμε τον πλήρη χάρτη των ερτζιανών της Αττικής (στη διπλανή στήλη), αναλυτικά, με συχνότητες και ραδιόφωνα, σαν ένα είδος πλοηγού.

 

Ειδησεογραφικά ραδιόφωνα

 

Κορυφαίος όλων, ο «Real 97.8» του Νίκου Χατζηνικολάου και του Ανδρέα Κουρή (του Γιώργου), πρώτος σε ακροαματικότητα και με διαφορά από τους υπόλοιπους. Ναι, σωστά, εκεί βρίσκεται τα πρωινά ο Γιώργος Τράγκας, προσοχή λοιπόν. Δεύτερος ακολουθεί ο «ΣΚΑΪ 100.3» του Γιάννη Αλαφούζου, του Αρη Πορτοσάλτε και του… Αδώνιδος Γεωργιάδη (δύο φορές την εβδομάδα περνάει από εκεί, στάνταρ). Βελτιωμένος ο «105.5 Στο Κόκκινο» σε σχέση με το παρελθόν – είναι βέβαια ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα όχι και τόσο καλό για την προσπάθειά του να αναπτυχθεί περισσότερο. Ανύπαρκτος ο «Alpha 98.9», αποχώρησε και από τις ακροαματικότητες ώστε να μη φαίνεται η γύμνια του. Καινούργιο ραδιόφωνο τα «Παραπολιτικά 90.1» του Γιάννη Κουρτάκη (με Γρηγόρη Ψαριανό, Ευγενία Μανωλίδου, Γιώργο Λιάγκα κ.ά.) να εγκαθίσταται στην ιστορική συχνότητα του «902». Καλό ραδιόφωνο το «Βήμα 99.5» του Σταύρου Ψυχάρη, φουλ κυβερνητικό τα πρωινά, με εξαιρετικές μουσικές εκπομπές από το απόγευμα και μετά. Μην ξεχνάμε τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς «Αθήνα 9.84» και «Κανάλι 1 90.4», καθώς και το κρατικό «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΝΕΡΙΤ. Ο «9.84» βγαίνει με καινούργιο πρόγραμμα από Δευτέρα, στο «Κανάλι 1» του Πειραιά παραμένουν απλήρωτοι δύο μήνες τώρα με κάποια μαύρα σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τον σταθμό. Υπάρχει και ο «Flash 96» των εργαζομένων (αυτοδιαχείριση – θα τα πούμε αναλυτικά αύριο, στην έκδοση του Σαββατοκύριακου), αλλά εδώ και καιρό παίζει μόνο μουσική.

 

Αθλητικά ραδιόφωνα

 

Μετά και το λουκέτο στην επιτυχημένη «ΕΡΑ Σπορ», δύο είναι οι σταθμοί που υπηρετούν τον… υψηλό αθλητισμό: ο «NovaΣΠΟΡ FM 94.6» που, εδώ και τρεις μήνες περίπου, πέρασε στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου και ο ανοδικός «Sentra 103.3» του ομίλου Μπόμπολα.

 

Μουσικά ραδιόφωνα

 

Βασικός διαχωρισμός, το είδος της μουσικής που παίζουν. Τα «έντεχνα», ας πούμε, είναι τρία, ο «Μελωδία 99.2» του ομίλου Αλαφούζου, πολύ υψηλά στις ακροαματικότητες, το Νο 1 μουσικό ραδιόφωνο της πόλης. Υψηλά κινείται και ο «Δίεση 101.3» του Βαρδινογιάννη, ενώ αρχίζει να ανεβαίνει και ο νεοσύστατος «Μέντα 88» του Νίκου Μπιλίρη – στον οποίο ανήκουν επίσης ο «Pepper 96.6» και το «Up Radio 88.6». Δίπλα σε αυτά με την καλή ελληνική μουσική υπάρχουν και τα ραδιόφωνα που παίζουν λαϊκο-ποπ άσματα. Κατά σειρά, σύμφωνα και με τις ακροαματικότητές τους: «Ρυθμός 94.9» (όμιλος ΑΝΤ1), «Sfera 102.2» (όμιλος Πολίτη), «Δρόμος 89.8» (Βαρδινογιάννης), «Derti 98.6» (όμιλος Πολίτη), «Λάμψη 92.3» (Αττικές Εκδόσεις) και «Παρέα 104» (Δημήτρης Ρίζος). Στην κατηγορία αυτή μπορούμε να προσθέσουμε και το «Love 97.5» (Ανδρέας Κουρής του Γιώργου) που παίζει ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

Ιδού και οι ραδιοσταθμοί με ξένη μουσική: ο νεανικός «DeeJay 95.2» (Αττικές Εκδόσεις) με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο επικεφαλής, ο «Red 96.3» (Αλαφούζος) με ροκ, ο ενδιαφέρων «Kiss 92.9» (Κωστάκης), ο soft «Easy 97.2» (ο πρώην ΑΝΤ1 που έγινε μουσικός), ο ροκ «Rock FM 96.9» (Αττικές Εκδόσεις), ο αυτοδιαχειριζόμενος «Nitro 102.5», ο καλός «Pepper 96.6» με τον Γιώργο Μουχταρίδη στη διεύθυνσή του, ο ποπ «Music 89.2» (Ρέστης), το κρατικό «Kosmos 93.6» με τα ethnic, ο «Galaxy 92» (Γιωργάκης), ο «Εν Λευκώ 87.7» με τον Τζούμα και ο «Hit 88.9» (ιδιοκτησίας Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και οι δύο), το εφηβικό «Mad 106.2» (Ανδρέας Κουρής του Μάκη), το «Orange 93.2» (Ανδρέας Κουρής του Γιώργου) και, τέλος, το «Up Radio 88.6» με την dance μουσική. Στην κατηγορία των ανάδελφων ραδιοφώνων να υπολογίσουμε το «Τρίτο Πρόγραμμα», το θρυλικό «Ράδιο Blackman 103.1» και το χιπ-χοπ και μέταλ «Ατλαντίς 105.2».

 

[email protected]

 

Scroll to top