31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» απαντάνε οι εμποροϋπάλληλοι

      Pin It

Με θριαμβευτικό ύφος περιγράφεται η πρώτη Λευκή Νύχτα Λιβαδειάς στα δελτία Τύπου των χορηγών, προαναγγέλλοντας μια βραδιά «ατέλειωτης διασκέδασης», όπου «η πόλη θα πλημμυρίσει από φώτα, street events, γέλια και χαρά!»

 

Οι εμποροϋπάλληλοι, πάντως, που καλούνται να εργαστούν από τις 5 μ.μ. ώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου την 1η Νοεμβρίου δεν ξεχειλίζουν από γέλιο και χαρά. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καταγγέλλει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Λιβαδέων για Λευκή Νύχτα ως αυθαίρετη και μονομερή, που δεν ωφελεί ούτε τους μικρομεσαίους εμπόρους:

 

«Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι “νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;» αναρωτιούνται ρητορικά.

 

Καλούν τους συναδέλφους τους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό του «λευκού νυχτοκάματου» και ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Είμαστε αντίθετοι στις Λευκές Νύχτες όπως και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί μας εξαναγκάζουν να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, χωρίς αργίες, τις περισσότερες φορές απλήρωτοι. Ομως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ακολουθηθεί καν η προβλεπόμενη διαδικασία», λέει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Νατάσσα Τάτση, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, ούτε του αρμόδιου φορέα του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

«Ενημερώσαμε τον εισαγγελέα, αλλά δήλωσε αναρμόδιος να παρέμβει. Σε λίγο θα μας υποχρεώνουν να πηγαίνουμε με το ράντσο στη δουλειά. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θ. Καλογριάς, επιμένει πως «όλα είναι ΟΚ για τη Λευκή Νύχτα» και «ως Εμπορικός Σύλλογος δεν θα κάναμε ποτέ κάτι παράνομο».

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

Scroll to top