31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Αμάρτησε για… την αδελφή του

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Εκλεβε το πανεπιστήμιο, για να ξεπληρώσει τοκογλυφικά δάνεια της αδελφής του! Αυτό επικαλέστηκε ως ελαφρυντικό ο πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για υπεξαίρεση. Τελικά, του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπάλληλος του Πανεπιστημίου υπεξαίρεσε από το ταμείο του ιδρύματος χρηματικό ποσό 19.478,77 ευρώ.

 

Η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2012, όταν πήρε αναρρωτική άδεια και τον αντικατέστησε άλλος υπάλληλος, που σε λίγες μέρες ανακάλυψε την υπεξαίρεση. Ο αναπληρωτής του συνέταξε αμέσως αναφορά προς τις πρυτανικές αρχές, που -όπως ήταν φυσικό- κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του υπαλλήλου.

 

Οπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο εν λόγω υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικής διαχείρισης του Πανεπιστημίου είχε βάλει χέρι στα μετρητά που προέρχονταν από παράβολα είσπραξης, από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012. Επίσης, ένα μέρος των υπεξαιρεθέντων ποσών προέρχονταν από εκκρεμή χρηματικά εντάλματα του 2010.

 

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ομολόγησε τις πράξεις του, αλλά τις απέδωσε σε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η αδελφή του. Οπως ανέφερε, είχε χρέη από τοκογλυφικές συναλλαγές και οι άγνωστοι που την απειλούσαν, έφτασαν στο σημείο να τοποθετήσουν γκαζάκια στο Ι.Χ. της. Μετά από αυτό αποφάσισε να υπεξαιρέσει χρήματα από το ταμείο για να την ξεμπλέξει, αλλά έμπλεξε ο ίδιος… Πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα στο Πανεπιστήμιο.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top