31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παιχνίδι θανάτου

Νεκρός 13χρονος μαθητής που έπεσε στο κενό από ύψος 30 μέτρων σε πολυκατοικία της οδού Μητροπόλεως, ενώ προσπαθούσε με άλμα να περάσει από ένα κτίριο σε άλλο κάνοντας παρκούρ.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Παιχνίδι θανάτου στην ταράτσα οκταώροφης οικοδομής για 13χρονο στη Θεσσαλονίκη. Εκανε παρκούρ με τους φίλους του, όταν πήδηξε σε τζαμαρία φωταγωγού και έπεσε στο κενό από ύψος 30 μέτρων. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ο 13χρονος μαθητής της β’ τάξης στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μιμηθεί τα άλματα που έβλεπε στην τηλεόραση από αθλητές, μαζί με τους φίλους του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι που συμμετείχαν στο επικίνδυνο παιχνίδι είναι κάτοικοι της περιοχής και τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούσαν τις ταράτσες πολυκατοικιών της οδού Μητροπόλεως, ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Το μοιραίο παιχνίδι ξεκίνησε από την οκταώροφη οικοδομή στον αριθμό 48 της οδού Μητροπόλεως και, πηδώντας από τοίχο σε τοίχο, έφτασαν μέχρι την πολυκατοικία επί της ίδιας οδού στον αριθμό 52. Ενα από τα παιδιά της παρέας έκανε συχνά παρκούρ, αλλά είναι άγνωστο αν το 13χρονο παιδί είχε κάποια εμπειρία.

 

Μαρτυρίες

 

Οπως προκύπτει από μαρτυρίες, τα παιδιά έφυγαν νωρίτερα χθες από το σχολείο τους, λόγω συνεδρίασης του 15μελούς, και αποφάσισαν να πάνε για παρκούρ στις ταράτσες των πολυκατοικιών, χωρίς να φανταστούν την τραγική κατάληξη που θα είχε το παιχνίδι αυτήν τη φορά… Μάλιστα, μια γειτόνισσα φέρεται να τους παρατήρησε, αλλά τα παιδιά την αγνόησαν.

 

Το άτυχο αγόρι πήγε να πηδήξει τον τοίχο μιας οικοδομής, για να βρεθεί στη διπλανή, όμως από κακό υπολογισμό, αντί να πατήσει σε σταθερό έδαφος, έπεσε πάνω στο γυάλινο κάλυμμα φωταγωγού που υποχώρησε από το βάρος του και ο 13χρονος βρέθηκε στο κενό.

 

Επιτόπου κλήθηκαν η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Για αρκετή ώρα τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να σπάσουν δυο μεταλλικές πόρτες της οικοδομής, προκειμένου να φθάσουν στον φωταγωγό. Οταν αντίκρισαν το παιδί σε λίμνη αίματος, ήταν ήδη αργά.

 

Τα άλλα παιδιά, που ήταν φανερά σοκαρισμένα, αλλά καλά στην υγεία τους, έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς παρουσία κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για δυστύχημα. Αναμένεται, ωστόσο, το πόρισμα του ιατροδικαστή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης. Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 13χρονου μαθητή που έσπευσε επιτόπου και κατέρρευσε στα χέρια γειτόνων.

 

Scroll to top