02/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μόνο εκλογές, κύριε Πρόεδρε

Τον Κάρ. Παπούλια θα επισκεφτεί τη Δευτέρα και ο Αλ. Τσίπρας για να του εκθέσει την άποψη ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί είναι στον αέρα και να αντιπροτείνει το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
      Pin It

Του Νίκου Σβέρκου

 

Την ώρα που η κυβέρνηση «ποντάρει» στο να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τον Αντώνη Σαμαρά, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα εκφράσει την ανησυχία του για το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφράσει την θέση ότι «η παρούσα κυβέρνηση στερείται νομιμοποίησης», άρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε νέες διαπραγματεύσεις που θα δεσμεύουν την χώρα. Ταυτόχρονα θα επιμείνει πώς «η πολιτική σταθερότητα θα εξασφαλιστεί από νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από νέα λαϊκή εντολή». Με κομψό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αίτημα για εκλογές.

 

Στόχος του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα είναι να θέσει «το πραγματικό πολιτικό επίδικο» στις δηλώσεις του έξω από το προεδρικό Μέγαρο και να επαναλάβει ότι οι εκλογές είναι και αναγκαίες, αλλά και «καλοδεχούμενες».

 

Για την οικονομία

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται επίσης να επισημάνει στον ΠτΔ το γεγονός ότι η -συχνά αντιφατική- κινδυνολογία της κυβέρνησης, υπονομεύει την ίδια την οικονομία. Ούτως ή άλλως στην Κουμουνδούρου περιμένουν την ένταση αυτής της τακτικής από το Μαξίμου, όσο μάλιστα πλησιάζουν η προεδρική εκλογή και οι πρόωρες κάλπες, η οποία όμως διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα από τις ευρωεκλογές. Δεν είδα να γίνεται καμιά αναστάτωση στις αγορές… Πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας πιο πρόσφατα και παρουσιάζει το πρόγραμμά μας στη Θεσσαλονίκη. Δεν είδα καμιά αναστάτωση». Και αντέτεινε το γεγονός ότι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests «έπεσε το Χρηματιστήριο».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση λοιπόν προετοιμάζεται ήδη για τις εκλογές, επιθυμώντας να δημιουργήσει τη δική της ατζέντα που θα αντιπαρατεθεί στην προσπάθεια του Μαξίμου να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις πριν από τις κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί σε ορισμένες από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις που θα διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να «γίνει κτήμα κάθε μέλους και φίλου του κόμματος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά και να εμπλουτιστεί με τοπικά χαρακτηριστικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

 

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι αυτές να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, ενώ σε αυτές θα συμμετάσχει επίσης σύσσωμο το κορυφαίο στελεχικό δυναμικό του κόμματος. Η κυβέρνηση πάντως, σύμφωνα με τα στελέχη, έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και υπηρετεί μια ψευδεπίγραφη αλλά και ακραία τακτική.

 

Βλέποντας τον πρωθυπουργό να μετακινεί στον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Αμυνας, αλλά και να αφήνει ανέγγιχτο τον υπουργικό «πυρήνα» των Βούλτεψη, Ντινόπουλου και Γιακουμάτου, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επαναφέρουν τη συνολική οπτική τους για το κυβερνητικό σχήμα. «Είναι σαφής η στόχευση του Σαμαρά: θέλει ένα υπουργικό σχήμα πρόθυμο να υλοποιήσει τις μνημονιακές εντολές, αλλά και να πετάξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε χαρακτηριστικά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου άλλωστε τελεί αντιπρόεδρος και υπήρξε υποψήφιός του για την προεδρία της Κομισιόν.

 

Scroll to top