02/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΣΟΚ τέλος για τη ΔΗΜΑΡ

Διακόπτει τον διάλογο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προοδευτική διακυβέρνηση.
      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Nα διακόψει τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ο Φώτης Κουβέλης με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από μια συνεδρίαση όπου δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι. Ωστόσο, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί κανονικά η διαβούλευση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το ανώτατο όργανο της Αγίου Κωνσταντίνου κλήθηκε να εξειδικεύσει τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου και στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε να μη συνεχίσει τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι με το ΠΑΣΟΚ.

 

Συγκεκριμένα, το επιχείρημα που προέταξε ο Φώτης Κουβέλης είναι ότι το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εξακολουθεί να υπηρετεί τις ίδιες ασκούμενες πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ.

 

Επίσης, στη βάση της ίδιας απόφασης τονίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συναντίληψη και επιμένει να συμπλέει στρατηγικά με τη Ν.Δ. σε όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όπως π.χ. το ζήτημα του χρέους και η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, και υπό αυτές τις συνθήκες «δεν έχει νόημα» η συζήτηση με τη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Ποιοι διαφώνησαν, τι πρότειναν

 

Με την παραπάνω απόφαση διαφώνησαν έξι από τα συνολικά δεκαεννιά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Σιακαντάρης, Σεραφείμ Καρακικές, Γιώργος Μπουλμπασάκος και Ευγενία Μπουρνόβα (απουσίαζε αλλά εξέφρασε τη διαφωνία της μέσω επιστολής), οι οποίοι πρότειναν τη συνέχιση του διαλόγου και με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις πολιτικές διαφορές που αναγνώρισαν ότι υπάρχουν με το κόμμα τους.

 

Κατόπιν τούτων, η Αγίου Κωνσταντίνου μειώνει και επισήμως κατά έναν τους συνομιλητές της, καθώς το πεδίο επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ είχε χαθεί πριν από αρκετό καιρό. Πλέον, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επικεντρώνεται στην «αναθέρμανση» του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνάμεις της Οικολογίας, τις πολιτικές κινήσεις που διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ αλλά και με κόμματα και συλλογικότητες του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας.

 

Scroll to top