02/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012

Στο εδώλιο οι 16 φοιτητές

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Την ανεπάρκεια της αστυνομίας καλούνται να πληρώσουν 16 φοιτητές, αφού πρώτα δοκίμασαν το μένος της. Κατηγορούμενοι για τα περιορισμένης έκτασης επεισόδια, που είχαν σημειωθεί μετά τις εκδηλώσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2012, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν πάλι χθες νέοι άνθρωποι, αυριανοί επιστήμονες, τους οποίους στοχοποίησε, χτύπησε και συνέλαβε η αστυνομία στους χώρους του ΑΠΘ, αφού δεν κατόρθωσε να πιάσει τους πραγματικούς δράστες.

 

Η δίκη ξεκίνησε εξ αναβολής, αφού το δικαστήριο απέρριψε ένσταση της υπεράσπισης για δικονομικούς λόγους. Λόγω παρέλευσης του ωραρίου των δικαστηρίων, ωστόσο, διακόπηκε για την Τρίτη, μετά την εξέταση των πρώτων μαρτύρων. Οι 16 κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.

 

Χθες, κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας δύο αστυνομικοί, ενώ μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο Θανάσης Αγαπητός, περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακή σύμβουλος με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος Ε.Ε. του ΕΚΘ.

 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι συμφοιτητές τους και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων που συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενώ στη συνέχεια κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου, με πανίσχυρες δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, σε κάθε τους βήμα.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top