- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

24ωρο non stop εναλλακτικής μουσικής

03/11/14 ART,ΘΕΜΑΤΑ,ΜΟΥΣΙΚΗ

[1]Κιθάρες, μπάσα, πιάνα, τύμπανα, πνευστά, έγχορδα, πετάλια, μικρόφωνα, ενισχυτές, καμπίνες, κεφαλές, πένες θα παίζουν ασταμάτητα. Κόσμος θα μπαινοβγαίνει στην αίθουσα. Είκοσι τέσσερα συγκροτήματα θα διαδέχονται μέρα και νύχτα το ένα το άλλο στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Και όλη η παράσταση θα λήξει μόνο αφού έχει συμπληρωθεί ένα απίθανο, μουσικό και γεμάτο εκπλήξεις 24ωρο. Μία ώρα για το κάθε συγκρότημα σε έναν αδιάκοπο μουσικό μαραθώνιο με συνεχείς εναλλαγές ήχων, ατμόσφαιρας και εικόνων. Το six d.o.g.s κατεβαίνει στη Στέγη έχοντας ετοιμάσει μια παραγωγή με τίτλο «24 στο Tετράγωνο», αντάξια των στιγμών που έχουμε περάσει στο κλαμπ.

 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8 και 9 Νοεμβρίου) η δημιουργική ομάδα του six d.o.g.s αφήνει για λίγο τη βάση της στην οδό Αβραμιώτου και παρουσιάζει ένα μουσικό πείραμα για τον χρόνο και τις αντοχές του κοινού. Και, παράλληλα, ένα διευρυμένο showcase της ακμάζουσας εγχώριας σκηνής. Ποιοι, τέλος πάντων, είναι όλοι αυτοί οι τύποι που θα παίξουν στη Στέγη το διήμερο;

 

• Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 20.00. Μέχρι τις 23.00 θα παίξουν οι χαοτικοί Friend of Gods (ένα μείγμα φανκ/πανκ/garage/μέταλ, φωνάζουν, κοπανάνε τα όργανά τους, τσακώνονται μεταξύ τους), οι δραστήριοι Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης – Ιλάν Μανουάχ οπλισμένοι με free jazz σαξόφωνα, σπιτικά electronics, samples και drum machines) και η Δεσποινίδα Τρίχρωμη, που πρόσφατα, κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου το άλμπουμ «Πού πάνε τα μπαλόνια;».

 

• Θα ακολουθήσουν (23.00-02.00) οι Glacial (Lemos και Ιλάν Μανουάχ), οι ανατρεπτικοί Chinese Basement και οι The East (ροκ εν ρολ φόρμες, παραδοσιακοί ρυθμοί, εμβόλιμα synths και samples).

 

• Μεταξύ 02.00 και 05.00 εμφανίζονται οι «2L8» (μπλέκοντας κουλτούρες Ανατολής και Δύσης, θεατρικοί, άμεσοι και ωμοί, με περίτεχνες ενορχηστρώσεις και τραγούδια για την αντίσταση, την ελευθερία και την ελπίδα), οι Sun Tank με τον ηλεκτρικό ήχο και οι χεβιμεταλάδες Mahakala (φουριόζοι και γκρουβάτοι, σύγχρονοι και «παλιακοί», με την ατμοσφαιρική ψυχεδέλεια των ’70s, τον αυθορμητισμό των ’80s και το heavy rock των ’90s).

 

• Από τις 5 ώς τις 8 το πρωί παίζει το ψυχεδελικό ροκ κουαρτέτο Whereswilder, που έχει έμβλημα την κατσίκα, οι Space Blanket με τα συνθεσάιζερ γαλλικής nu disco και τους έντονους χορευτικούς ρυθμούς και ο πολυαγαπημένος The Boy με υλικό από το άλμπουμ «Ετοιμοι».

 

• Τη σκυτάλη θα πάρουν (8 με 11 π.μ.) οι «The Voyage Limpid Sound», με τη μελωδική ρετρό ποπ ροκ τους, οι Lower Parts Showcase (Οι Αστυτεκκ και Γ με ψηφιακά και αναλογικά όργανα, αλλά acid-house -electro–techno ήχο) και η Nefeli Walking Undercover (βραβευμένη το 2011 στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης, που ανακατεύει τον ήχο των φυσικών οργάνων με οικιακά αντικείμενα, για να διηγηθεί μελωδικά ιστορίες για τρένα, ταράτσες, φωτιές και τους πατεράδες μας).

 

• Από τις 11 έως τις 2 μ.μ. θα εμφανιστούν οι Τεφλόν (πρωτοποριακές συνθέσεις, νεωτεριστικοί, συγκινησιακά φορτισμένοι στίχοι και πειραματικές ενορχηστρώσεις), οι Testarossa (το κρυφό σχήμα που εισβάλλει σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης και εστίασης, καλλιτεχνικά γεγονότα, γάμους και βαφτίσια) και οι The Callas, που ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν.

 

• 2 με 5μ.μ. παίζουν οι «.message» με την καλειδοσκοπική τέκνο τους, που στα live τους αποδομούν και αναδημιουργούν τα κομμάτια τους, οι Sancho 003 (Κώστας Παντέλης, Φώτης Σιώτας και ενίοτε ο Σωτήρης Ντούβας) και οι Pad Trio (Billa Qause, J. Melik και Kill Emil), που το 2012 ηχογράφησαν την πρώτη τους δουλειά, το Raw Sessions, με samplers, πικάπ και διάφορα εφέ.

 

• Για το φινάλε (5 με 8 μ.μ.) περιμένουμε τους Made By Grey (πολυσυλλεκτικό σχήμα του Αντώνη Χατζημιχάλη, που με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, βιολί, τρομπέτα δημιουργεί ροκ κινηματογραφικές εικόνες), τα «Καβούρια Της Φρίκης» (ένα οπτικοακουστικό δρώμενο που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και συνδυάζει μουσική, περφόρμανς, βίντεο και installations) και The Rattler Proxy με τις κλειστοφοβικές συνθέσεις του για την αστική αποξένωση.

 

Info: Τιμές: 5 € γενική είσοδος ανά 3ωρο.

 

Μ. ΚΟΥΣΤΕΝΗ

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=248837