03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο

 

Η πολύπλευρη προσωπικότητα του «ιεροφάντη» της μουσικής, του Δημήτρη Μητρόπουλου, μέσα από τη σύμπραξη ήχου, λόγου και εικόνας, είναι το θέμα της αποψινής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής (7μ.μ., Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος). Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Αιμιλία Βλαχογιάννη, σχολική σύμβουλος φιλολόγων, η οποία έχει επίσης επιφορτιστεί με την παρουσίαση των αφηγηματικών μερών της βραδιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μουσικολογική εισήγηση από τον Νικόλαο Μαλιάρα, καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο καλλιτεχνικό μέρος του αφιερώματος συμμετέχουν ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις του Δημήτρη Μητρόπουλου, και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Διονύσης Μαλλούχος. Πολύτιμη υπήρξε για τη διοργάνωση του αφιερώματος η συμβολή του Απόστολου Κώστιου, καθηγητή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το αφιέρωμα «Δημήτρης Μητρόπουλος: ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής στις 5.30 μ.μ.).

 

Οπερα στο Περιστέρι

 

…Ελάτε να ανακαλύψουμε ένα μαγευτικό είδος τέχνης με καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα… «Την λένε όπερα …μήπως γνωρίζεστε;»: μια ανάλαφρη παρουσίαση της όπερας από τον λυρικό τραγουδιστή Ζαφείρη Κουτελιέρη, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ευχάριστα μουσικά δρώμενα, στο κινηματοθέατρο του Δήμου Περιστερίου «ΕΦΗ» (Βασιλικών 6, Κηπούπολη). Κάθε Δευτέρα, ώρα 20.00. Σήμερα Δευτέρα 3/11, Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Διαβάζοντας Βύρωνα Λεοντάρη

Το Θέατρο της Οδού Κυκλαδών «Λευτέρης Βογιατζής», τις Δευτέρες οργανώνει βραδιές ποίησης και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων από συγγραφείς, μεταφραστές, ηθοποιούς και το κοινό. Απόψε, η σειρά «Κάποιες Δευτέρες διαβάζουμε» είναι αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Βύρωνα Λεοντάρη, που έφυγε τον περασμένο Αύγουστο από τη ζωή. Διαβάζουν έργα του οι Κώστας Βασαρδάνης, Γιάννης Αναστασάκης και Γιώργος Βέλτσος. Εναρξη εκδήλωσης: 8 μ.μ.

 

Το Gazarte κλασικίζει

Τα «Classic Mondays», οι Δευτέρες της κλασικής μουσικής στο Gazarte, συνεχίζονται απόψε με τα «Αμερικανικά χορδίσματα». Το «Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών» ερμηνεύει μουσικές που γράφτηκαν στην αμερικανική ήπειρο ή που είχαν την Αμερική ως πηγή έμπνευσης. Αντονίν Ντβόρζακ: Κουαρτέτο αρ. 12 σε φα μείζονα, έργο 96 «Αμερικανικό». Φίλιπ Γκλας: Κουαρτέτο αρ. 3 «Mishima». Και, τέλος, Αστορ Πιατσόλα: Four for Tango. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών αποτελούν οι: Γιώργος Μάνδυλας βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης βιολί, Πάρις Αναστασιάδης βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης βιολοντσέλο. Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Ωρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: A΄ ζώνη: 23 €. Β' ζώνη: 18 €. Ορθιοι: 13 €.

 

Τέχνη και τεχνολογία

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία και είναι κάθε μέρα ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό (12.00 με 21.00). Πρόκειται για την έκθεση The Lumen Prize, που συγκεντρώνει 75 έργα που διεκδίκησαν το εν λόγω βραβείο, κορυφαίο στον κόσμο για ψηφιακή τέχνη. Θεσμοθετήθηκε το 2011, είναι ετήσιο και έχει στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης. Στη Στέγη φιλοξενούνται τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013, μαζί με τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014. Και είναι εντυπωσιακά. Ανάμεσά τους και έργα τεσσάρων Ελλήνων εικαστικών. Επιμέλεια: Μαριλένα Β. Καρρά (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109).

 

ΘΕΑΤΡΟ – Επιλογές

 

Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη ([email protected])

 

*MΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

(Κολοκοτρώνη 21, Θεσσαλονίκη, 2310-589200)

«Με δύναμη από την Κηφισιά»

Νεοελληνικό θέατρο

Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αθηνά Συκιώτη κ.ά.

Τετ. 19.30, Πέμ.- Παρ. 21.00, Σάβ. 18.00, 21.00, Κυρ.19.15 (έως 18-01-2015)

 

*ΑΚΑΔΗΜΟΣ

(Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας, 2103625119)

«Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα»

Παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη

Από την ομάδα Μίμηση Πράξης. Κυρ. 11.15, 15.00

«Πρότυπος οίκος ανοχής»

 

Κωμωδία του Χάρη Ρώμα

Παίζουν: Χ. Ρώμας, Σ. Μουτίδου, Μ. Γεωργιάδου κ.ά.

Τετ., Πέμ. 20.00, Παρ. 21.30, Σάβ. – Κυρ. 18.30, 21.30

 

*ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

(Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)

«Μαύρο φως 1»

Σκηνική σύνθεση για την Ελλάδα του σήμερα

Από την ομάδα Ανέμη

7-8/11 στις 21.30

 

*ΔΙΑΧΡΟΝΟ

(Πυθέου 52, Νέος Κόσμος, 2107233229).

«Εγώ, γιατρέ μου»

Κοινωνικό της Νατάσσας Αναγνώστου

Πέντε μονόλογοι ασθενών, που παλεύουν με τους φόβους τους κι έρχονται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες και τις επιλογές τους: Είναι θέμα γνώσης… των ορίων σου, των επιθυμιών σου, των αναγκών σου, του ίδιου σου του εαυτού. Ενα μόνο πράγμα χωρίζει αυτούς που την αναζητούν από αυτούς που δεν το κάνουν. Η επιλογή. Μια γιατρός, πέντε ασθενείς. Μία ιστορία. (Το αντίτιμο εισόδου καθορίζεται από τους θεατές.)

Σκηνοθ.: Κ. Κωνσταντόπουλος. Ερμηνεύει: Η θεατρική ομάδα «Εν Εξάλλω»

Παρ., Σάβ. 21.00 (έως 8/11)

 

*ΑΚΡΟΠΟΛ

(Ιπποκράτους 9-11, Κέντρο, 2103643700)

«Annie»

Μιούζικαλ των Τ. Μίχαν, Τ. Στρόους, Μ. Σαρνίν

Παίζουν: Π. Χαϊκάλης, Β. Καγιά κ.ά.

Τετ.-Παρ. 19.00, Σάβ. 17.00, 20.00, Κυρ. 18.30

 

«Ψαρόσουπα»

Παραμύθι του Γιώργου Λεμπέση

Παίζουν: Σ. Κουρτίδου, Ρ. Χαραλαμπίδης.

Σάβ. 15.00, Κυρ. 11.30, 15.00

 

*ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

(Αμερικής 10, Κολωνάκι, 2103612500)

«Ο δικηγόρος Ντάροου»

Μονόλογος του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς

Παίζουν: Στ. Φασουλής.

Τετ. 20.00, Πέμ.-Σάβ. 21.00, Κυρ. 20.00

 

*ΓΚΑΡΑΖ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

(Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη & Καρυταίνης (εντός του κέντρου), Κορυδαλλός, 2104914901)

«Γελώντας άγρια

Κωμωδία του Κρίστοφερ Ντουράνγκ

Παίζουν: Ευγ. Πασπαλά, Στ. Βέργος. Δευτ. 20.30 (έως 29/12)

 

ΣΙΝΕΜΑ – Επιλογές

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου το σινεμά ζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην Αριστοτέλους. Ολες οι πληροφορίες στο www.filmfestival.gr

 

«Ida»

του Πάβελ Παβλικόφσκι. Με τις Αγκάτα Κούλεζα, Αγκάτα Τσεμπουκόφσκα.

Ενα μικρό, λιτό, αφαιρετικό κινηματογραφικό ποίημα για την πορεία μιας κοπέλας από την αθωότητα στην εμπειρία της ζωής. (ΕΛΛΗ, ΔΑΝΑΟΣ 1)

 

«St. Vincent, ο αγαπημένος μου άγιος»

του Θίοντορ Μέλφι. Με τους Μπιλ Μάρεϊ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ναόμι Γουότς.

Διασκεδαστική και τρυφερή ταινία για τη σχέση ενός αγοριού με τον πιο… ακατάλληλο baby sitter, που κερδίζει πόντους από τη μεγαλειώδη ερμηνεία του Μπιλ Μάρεϊ. (ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 1 & 11, ODEON STARCITY 10, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 7, VILLAGE MALL 12, EMBASSY NOVACINEMA ODEON, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 1, ABANA, ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΔΑΦΝΗ, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 1, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 5)

 

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

του Ντέιβιντ Φίντσερ. Με τους Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ.

Ανάμεσα σε αγωνιώδες θρίλερ και απολαυστική μαύρη κωμωδία για τα δεινά του γάμου. (ODEON ΟΠΕΡΑ 2, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 3 & 4 & 11, ODEON STARCITY 2 & 6, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 4, VILLAGE MALL 5 & 11 & 13, VILLAGE PENTH 13, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 2 & 4 & 8, ΑΕΛΛΩ CINEMAX 4, ΝΑΝΑ CINEMAX 1 & 4, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 2, ΔΑΝΑΟΣ 2, ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, ΒΑΡΚΙΖΑ 1 & 2, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ 4 & 5, VILLAGE METRO MALL ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1)

 

«Xenia»

του Πάνου Χ. Κούτρα. Με τους Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αγγελο Παπαδημητρίου, Ρομάνα Λόμπατς, Πάτι Πράβο.

Ανάμεσα σε road movie και ιστορία ενηλικίωσης, μια ζεστή κι αξιαγάπητη ματιά στη σύγχρονη Ελλάδα. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών. (ΑΑΒΟΡΑ, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ 1, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ 1)

 

«Η κακή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται»

Του Μιγκέλ Αρτέτα.

Με τους Στιβ Καρέλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Εντ Οξενμπουλντ.

Οικογενειακή κωμωδία με θετική ενέργεια και χαριτωμένους πρωταγωνιστές.

 

Scroll to top