03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Εξ αμελείας» η επίθεση, κακούργημα η αλληλεγγύη

Συνέχεια στη δίκη για «τροχαίο εξ αμελείας» του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, που τραυμάτισε σοβαρά την Αγγελική Κουτσουμπού στη διαδήλωση της 6/12/2009. Σήμερα κάθεται στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες αυτός που τον συγκράτησε.
      Pin It

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Συνεχίζεται αύριο Τρίτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου του 2009 από μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Μετά την απολογία του κατηγορούμενου Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, αναμένεται και η απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου. Η έδρα επίσης πρέπει να αποφασίσει επί της πρότασης της πολιτικής αγωγής να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και να την παραπέμψει σε ανώτερο δικαστήριο ως υπόθεση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

 

Ενώ η επίθεση στην Αγγελική Κουτσουμπού, που παρά λίγο να της κοστίσει τη ζωή, δικάζεται ως «τροχαίο εξ αμελείας», παράλληλα διώκονται με βαριές κατηγορίες οι σύντροφοί της, που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας μαζικής επίθεσης της αστυνομίας στο μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος. Σήμερα δικάζεται στο Tριμελές Πλημμελειοδικείο ο δάσκαλος Νικόλας Κρίνσκυ, ο άνθρωπος που συγκράτησε τον Ποιμενίδη, όταν πήγε να φύγει, φωνάζοντάς του: «Πού πας, σκότωσες άνθρωπο!».

 

Στο Τριμελές Εφετείο δικάζονται ο Κυριάκος Μουτίδης και ο Νίκος Κοντόπουλος στις 18 Νοεμβρίου και στις 24 Νοεμβρίου αντίστοιχα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες με βάση τον κουκουλονόμο. Το ΕΕΚ καλεί σήμερα και αύριο σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, απαιτώντας την παύση των διώξεων, την κατάργηση του κουκουλονόμου και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στην Αγγελική Κουτσουμπού.

 

Scroll to top