03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΤΡΑ - ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

«Η κυβέρνηση όπλισε το χέρι του αυτόχειρα»

      Pin It

Οργή, πέρα από θλίψη και οδύνη, σκόρπισε η αυτοκτονία σχολικού φύλακα από την Πάτρα στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων. Ο αυτόχειρας, 62 ετών και πατέρας δύο παιδιών, έδωσε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα. Το περιστατικό συνέβη στην Αγυιά της Πάτρας και τον άτυχο 62χρονο βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο υπόγειο του σπιτιού τους, ο γιος του. Εμφανιζόταν -σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τοπικός Τύπος- να καταβάλλει προσπάθειες το τελευταίο χρονικό διάστημα να βγει στη σύνταξη, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

«Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνο νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών. Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το τραγικό περιστατικό η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμπληρώνοντας: «Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στον δρόμο εν μια νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη».

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από εισήγηση της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους σχολικούς φύλακες θέλουν να παρευρεθούν στην κηδεία του πρώην συναδέλφου τους και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του. Το λεωφορείο αναχωρεί σήμερα, στις 7.30 το πρωί, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

 

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, και η δημοτική αρχή στο σύνολό της εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον δήμο, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα. «Θεωρούμε», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του».

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top