03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

«Εμφραγμα» στις καρδιολογικές κλινικές

Το Σαββατοκύριακο λειτούργησαν με εθελοντή ιδιώτη καρδιολόγο!.
      Pin It

Του Δημήτρη Τερζή

 

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Χωρίς καρδιολόγο έμειναν ουσιαστικά τα δύο νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο και τελικά μια κάποιου τύπου λύση έδωσε εθελοντής ιδιώτης καρδιολόγος, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εποπτεύει τουλάχιστον τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου! Σε ό,τι αφορά τα έκτακτα περιστατικά, αυτά έπρεπε να εξυπηρετηθούν από την Πάτρα!

 

Αυτές οι απείρου κάλλους σκηνές στα δύο νοσοκομεία, με καρδιολόγο να ψάχνουν οι πολίτες και καρδιολόγος να μην υπάρχει ούτε για δείγμα, ήταν αναμενόμενες εδώ και καιρό.

 

Υπολειτουργούν

 

Είναι γνωστό πως η δημόσια υγεία στην περιοχή υπολειτουργεί και τελικά το… μπαμ έγινε από τη στιγμή που τρεις καρδιολόγοι του νομού έφτασαν και ξεπέρασαν τα όριά τους λόγω των επαναλαμβανόμενων εφημεριών.

 

Για το θέμα είχε ενημερώσει πριν από μερικές μέρες η αντιπεριφερειάρχης του νομού Χριστίνα Σταρακά με επιστολή της προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ που εδράζει στην Πάτρα.

 

Σε αυτήν την επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Πληροφορούμαι ότι η Καρδιολογική Κλινική έχει αδειάσει και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν δέχεται περιστατικά. Ο ένας καρδιολόγος, που στην ουσία επιστρατεύτηκε χθες να κρατήσει μια υποτυπώδη “εφημερία”, αδυνατεί να αντεπεξέλθει για βιολογικούς λόγους, ενώ παράλληλα οι γιατροί που κάλυπταν την κλινική έχουν δηλώσει αδυναμία. Την ίδια ώρα δεν φαίνεται κάποια λύση από γιατρούς από το νοσοκομείο Μεσολογγίου για να μην κλείσει και η εκεί Καρδιολογική Κλινική. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται πλέον καθότι κινδυνεύουν ζωές και υποβαθμίζεται συνολικά το βιοτικό επίπεδο των συμπατριωτών μας. Μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην έχει σαφή εικόνα για ποια περιοχή μιλάμε, εσείς όμως είστε ο υπηρεσιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει εντός της Υγειονομικής Περιφέρειας που διοικείτε».

 

Παρ’ όλα αυτά, όμως, γιατροί δεν βρέθηκαν, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να ζητήσει με επείγον έγγραφό της βοήθεια από τον ιατρικό σύλλογο Αγρινίου προκειμένου να δοθεί λύση, όπως και έγινε, με τον εθελοντή καρδιολόγο. Με δεδομένο όμως ότι οι άλλοι τρεις νοσοκομειακοί καρδιολόγοι έχουν αναρρωτική άδεια, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί από σήμερα στο νοσοκομείο με τα ήδη υπάρχοντα περιστατικά.

 

Scroll to top