Pin It

Πρωτοφανή, ανυπόστατη και υποκριτική χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον τριών μελών της, του Γιώργου Καλαϊτζίδη, του Θανάση Λιακόπουλου και του Θανάση Πετράτου, για οπλοφορία και αρπαγή ατόμου από την πλατεία Εξαρχείων τον Μάρτιο. Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγούνται σήμερα το πρωί στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης η Λαϊκή Συνέλευση (ώρα 9 το πρωί, κτίριο 9, αίθουσα 115).

 

Οι κατηγορίες αφορούν το περιστατικό της 22ας Μαρτίου, όταν γύρω στις 10 το βράδυ ομάδα που έφερε βαρύ οπλισμό μπήκε στην πλατεία και, σύμφωνα με μαρτυρίες, απήγαγε άτομο που βρισκόταν στο πάνω μέρος της πλατείας. Την ευθύνη ανέλαβαν με ανακοίνωση στο indymedia.org «σύντροφοι του αναρχικού χώρου», που έκαναν λόγο για «πολιτική παρέμβαση» ενάντια σε «κάθε λογής μαφίες και συμμορίες» που επιχειρούν να κάνουν έρμαιο την πλατεία.

 

Ωστόσο, δίωξη ασκήθηκε εναντίον των τριών «με βάση ένα ανώνυμο και κατασκευασμένο, όπως αποδείχτηκε, τηλεφώνημα και παρά τις καταθέσεις άγνοιας των καταστηματαρχών της πλατείας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης.

 

«Το ανυπόστατο της κατηγορίας είναι τόσο προφανές που δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Απλά επισημαίνεται η αναβάθμιση της μεθοδολογίας των “ανώνυμων” τηλεφωνημάτων, η οποία μέχρι τώρα αποτελούσε αιτία έναρξης ερευνών και μόνο. Η εξέλιξη αυτή καταστρατηγεί θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η δίωξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα την τεράστια υποκρισία των διωκτικών αρχών, οι οποίες, από ό,τι φαίνεται, δεν κινητοποιούνται εναντίον των εμπόρων και των μαφιών, αλλά μόνο ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Δημήτρης Αγγελίδης

 

Scroll to top