- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Αγωγή Ντινόπουλου στην «Εφ.Συν.»

03/11/14 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Νίκου Σβέρκου

 

Αγωγή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά της «Εφ.Συν.», μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας για την υπόθεση της ασφάλισης και των οφειλών του στον «Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης» (ΕΔΟΕΑΠ).

 

Στις 17, 21 και 23 Οκτωβρίου η «Εφ.Συν.» ανέδειξε την όλη υπόθεση, η οποία αφορούσε τόσο το ύψος των οφειλών του στον ΕΔΟΕΑΠ όσο και το αίτημά του να ασφαλιστεί τελικά ως άνεργος, που επιφέρει δραματική μείωση στις μέχρι τώρα οφειλές του, αλλά και στα μετέπειτα ασφάλιστρά του.

 

Επιβεβαίωση από το Ταμείο

 

Το πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνοντας άλλωστε πανηγυρικά το ίδιο το Δ.Σ. του οργανισμού, που διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργού. Στις 23 Οκτωβρίου ο ασφαλιστικός φορέας «έκλεισε» το όλο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός «μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας, το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του». Και σημείωνε, ότι «ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού».

 

Ανακοίνωνε δε ότι το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματά και «να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας». Το ποσό αυτό διαμορφώνεται σε 17.138,86 ευρώ, συν τις νόμιμες προσαυξήσεις.

 

Εγγραφο του ΕΔΟΕΑΠ

 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», είχε αποστείλει έγγραφο στον Αργύρη Ντινόπουλο, με το οποίο του ζητούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του εντός έξι μηνών, κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτέ.

 

Ο υπουργός επαναλαμβάνει στην αγωγή του τα όσα ισχυριζόταν σε επιστολή του και σε εξώδικο, που δημοσιεύσαμε στο παρελθόν. Ωστόσο ορισμένα σημεία της κίνησής του να καταθέσει αγωγή έχουν πρόσθετο ενδιαφέρον:

 

● Ο κ. Ντινόπουλος κινείται δικαστικά εναντίον της εφημερίδας μας, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι έγινε από μέρους μας «προσπάθεια αμαύρωσης» του ονόματός του και πως αναλάβαμε τον ρόλο της «προσβολής της προσωπικότητάς του, της τιμής και της υπόληψής του» ξεχνώντας ότι πρόκειται για ως δημόσιο πρόσωπο που έχει θεσμικό ρόλο (βουλευτής και υπουργός Εσωτερικών) στο οποίο επιβάλλεται να ασκείται κριτική για ενέργειες ή παραλείψεις του. Στοχοποιεί την εφημερίδα μας και δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία απέναντι στην πλημμυρίδα δημοσιευμάτων, που ακολούθησαν μετά τις αποκαλύψεις. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι στο φύλλο της «Καθημερινής» της 25ης Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε άρθρο του Κ. Ζούλα, που μεταξύ άλλων έλεγε «Τι έκανε με λίγα λόγια ο αθεόφοβος; Αφ’ ης στιγμής εξελέγη στη Βουλή, επέλεξε, ως είχε δικαίωμα, να κάνει προαιρετική αυτασφάλιση. [...] Προχθές πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, δηλαδή χρωστώντας 17.000 ευρώ για μη καταβληθείσες εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ από το 2009 ώς το 2013. [...] Ολα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά τα οκτώ μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ [...] Πώς αντέδρασε ο ίδιος; Απειλεί να κάνει μηνύσεις σε πρώην συναδέλφους του που ανέδειξαν το σκάνδαλο, αντί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, να παραιτηθεί από την υπουργική του καρέκλα».

 

● Ο άλλοτε δημοσιογράφος κ. Ντινόπουλος προσπερνά τα αδιάσειστα στοιχεία και επιτίθεται στον δημοσιογράφο της εφημερίδας μας Δ. Τρίμη, και τη συνδικαλιστική ιδιότητα του, τον χαρακτηρίζει «στέλεχος της Αριστεράς» και συνεχίζοντας την πρότερη τακτική του, ισχυρίζεται ότι το ζήτημα κινήθηκε από ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ. Πρόκειται περί τουλάχιστον άστοχου συλλογισμού, αν αναλογιστεί κανείς τη σύνθεση του Δ.Σ. του οργανισμού, που -επαναλαμβάνουμε- ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματά του. Ο Αργύρης Ντινόπουλος (νυν υπουργός και πρώην δημοσιογράφος), με την αγωγή του ζητά μεταξύ άλλων να του καταβληθούν 200.000 ευρώ, ενώ για κάθε ημέρα που θα καθυστερεί η δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα μας να του καταβάλλονται 20.000 ευρώ.

 

Πρόστιμα-ταρίφα

 

Επιπρόσθετα σε κάθε νέα αντίστοιχη «παράβαση» θα πρέπει να του πληρώνουν οι εναγόμενοι 3.000 ευρώ, να επιβάλλεται επίσης χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 12 μηνών στον καθένα για παραβίαση της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης, να του καταβληθούν τα δικαστικά έξοδα και η αμοιβή του δικηγόρου του. Η εκδίκαση της υπόθεση έχει οριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου του 2015 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

 

Δείτε: -«Ενας άνεργος υπουργός» www.efsyn.gr/?p=244444

-«Ντινόπουλος ο… αλχημιστής της ασφάλισης» www.efsyn.gr/?p=245490

-«Αιδώς Αργύρη!» www.efsyn.gr/?p=246023

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=248906