asteras-olympiakos-thema

03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεγάλος χαμένος ο Ολυμπιακός

Η επιλογή του Σπάθα ακούγεται και... επίτηδες, μόνο και μόνο επειδή γουστάρουν μερικοί μερικοί να δείχνουν με τον πιο ξεφωνημένο τρόπο ότι δεν τους νοιάζει τι σκεφτόμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να χαιρόμαστε όταν βλέπουμε μπάλα.
      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Το μεγάλο σκάνδαλο δεν είναι η διαιτησία του Σπάθα στο ματς της Τρίπολης το Σάββατο. Ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Τον περίεργο θα ήταν να τον βλέπαμε έστω μία φορά σε κρίσιμο ματς να σφυρίζει 50-50.

 

Εκείνο που προκαλεί περισσότερο είναι η ανάγκη κάποιων να τον μοστράρουν για 9 χρόνια στη βιτρίνα της ελληνικής διαιτησίας. Ακλόνητος, βρέξει-χιονίσει. Και διεθνής!

 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα λάθη ή έστω φόβο. Αλίμονο αν κάνουμε τέτοιες σκέψεις για έναν από τους πιο έμπειρους διαιτητές που υπάρχουν. Ούτε μιλάμε για έναν ρέφερι που… εντάξει, δεν τα πήγε καλά σ’ ένα ή δύο ματς, τον κρέμασαν και οι βοηθοί, οπότε δεν έγινε και τίποτα. Οι κακές του διαιτησίες είναι κάτι το συνηθισμένο και το εντελώς προβλέψιμο. Ειδικά σε ματς του Ολυμπιακού, είχαν να τον βάλουν να παίξει 14 ολόκληρους μήνες.

 

Αναγκαστικά θα αναφερθώ και στην καταγωγή του. Είναι γιος του… άλλου Σπάθα, ο οποίος έχει διατελέσει πρωτοκλασάτο στέλεχος της «παράγκας» του Θωμά, που κανόνιζε για μια μεγάλη μαύρη περίοδο τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα, με κεντρικό σύνθημα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν».

 

Ακούγεται άδικο να συνοδεύουν, ή να κυνηγούν, τον γιο τα θετικά ή αρνητικά κατορθώματα του κάθε πατέρα. Ομως ο ίδιος θα έπρεπε από ένα σημείο και μετά να ζητάει μόνος του εξαίρεση, ώστε αφού δεν μπορεί, τουλάχιστον να μην προκαλεί. Από την άλλη βέβαια, χειρότεροι αποδεικνύονται εκείνοι που τον ξέρουν, μα τον κρατάνε στους πίνακες των διαιτητών, λες και είναι αναντικατάστατος.

 

Ή μήπως… είναι;

 

Δεν ξέρω αν διάλεξε πράγματι ο Χιου Ντάλας τον Σπάθα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ή αν κάποιος άλλος έδωσε στον Σκοτσέζο τη… φιλική συμβουλή να τον προτιμήσει. Οπως και να ’χει, αποτελεί μια επιλογή που ακούγεται και… επίτηδες, μόνο και μόνο επειδή γουστάρουν μερικοί – μερικοί να δείχνουν με τον πιο ξεφωνημένο τρόπο ότι δεν τους νοιάζει τι σκεφτόμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να χαιρόμαστε όταν βλέπουμε μπάλα.

 

Αντίθετα, τους αρέσει να συντηρούν μια κατάσταση που δεν σέβεται ούτε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι από τους οποίους, επειδή δεν είναι… Τσουκαλάδες, όχι απλά βαρέθηκαν, αλλά σιχάθηκαν αυτή την χωρίς όρια και κανόνες επίδειξη δύναμης, η οποία εμφανίζεται από καιρό σε καιρό και ουσιαστικά προβοκάρει την καλή εικόνα που θέλουν να δείχνει προς τα έξω η ομάδα τους.

 

Γιατί ο μεγάλος χαμένος του Σαββατόβραδου στην Τρίπολη ήταν ο Ολυμπιακός. Με τέτοιο μεγάλο χαμό και δεν νίκησε!

 

Scroll to top