- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Ο Φώτης Κουβέλης σήμερα στον Κάρολο Παπούλια

04/11/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Αγίου Κωνσταντίνου κρατούν αποστάσεις από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, διευκρινίζοντας μέσω της «Εφ.Συν.» ότι το πλαίσιο της συνεδρίασης, εφόσον πραγματοποιηθεί, πρέπει να είναι διαφορετικό και να αφορά την ουσία των μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως το χρέος.

Πάντως, για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουν στο ζήτημα των εκλογών, σημειώνουν ότι αυτό θα λυθεί στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ «δεν σκοπεύει να δώσει ψήφο υπέρ της παράτασης των σημερινών αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»).

Η σημερινή συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Κάρολο Παπούλια είναι επιπλέον μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη ΔΗΜΑΡ να εμφανιστεί και πάλι στον ρόλο της υπεύθυνης πολιτικής δύναμης, που την είχε «απογειώσει» εκλογικά το 2012, αν και τα σημερινά δεδομένα είναι σαφώς πολύ πιο αρνητικά και ενδεχομένως πλέον τα μεγέθη μη συγκρίσιμα.

Στο κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς πιστεύουν παρ' όλα αυτά ότι μπορεί με τη στάση και τις θέσεις που προτάσσουν στο μείζον εθνικό κεφάλαιο της αναδιάρθρωσης του χρέους να δώσουν μια ρεαλιστική διέξοδο από την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις οποίες καλούν -παρά τις αντιθέσεις και τις διαφορές τους- να καθίσουν σε κοινό τραπέζι.

Εξάλλου, όπως εκτίμησε ο Φώτης Κουβέλης με συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος, «με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο», όπως όμως εξήγησε «η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει ούτε με επικοινωνιακές κορόνες ούτε με μαξιμαλισμούς».

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=249096