koutsoumpou

04/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση για τον τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού

Πέντε χρόνια μετά το χτύπημα της Αγγελικής Κουτσουμπού από μοτοσικλέτα αστυνομικού και γκλομπ, βγαίνει σήμερα η απόφαση του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
      Pin It

Ως τροχαίο δικάστηκε η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού που παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή της στις 6 Δεκεμβρίου 2009, στη μεγάλη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως είχαν καταγράψει φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικές κάμερες, άντρες της νεοσύστατης τότε ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισαν με ταχύτητα το μπλοκ του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ακολούθησαν πεζοί αστυνομικοί που επιτέθηκαν με δριμύτητα, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες διαδηλωτές.

Σοβαρότερος όλων ο τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού, στελέχους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα, που είχε βασανιστεί από τη χούντα του Ιωαννίδη.

Σήμερα, τρίτη ημέρα της δικαστικής διαδικασίας, αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος, να κάνει προτάσεις ο εισαγγελέας, να αγορεύσουν οι συνήγοροι και ο πρόεδρος να αποφασίσει.

Ο πρόεδρος πρέπει επίσης να αποφασίσει επί της προτάσεως της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου του να δικάσει την υπόθεση και να την παραπέμψει σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

efsyn.gr

Scroll to top