05/03/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι αναβολές του Κασιδιάρη

      Pin It

Ατμόσφαιρα τρόμου από χρυσαυγίτες στο Εφετείο όπου επρόκειτο να δικαστεί ο βουλευτής της Χ.Α. Η δίκη θα γίνει μεθαύριο

 

Του Γιάννη Μπασκάκη

 

Δεν έγινε, για άλλη μια φορά, η δίκη του Κασιδιάρη. Ηταν η 9η υπόθεση που θα εκδικαζόταν χθες στο Εφετείο, αλλά η σειρά της δεν ήρθε ποτέ. Η δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη, 7 Μαρτίου.

 

 

Πλησιάζοντας στο Εφετείο, στη συμβολή Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, η πρώτη εικόνα ήταν ενδεικτική για το τι θα αντίκριζες μέσα. Ογκώδεις άνδρες, συνήθως ντυμένοι στα μαύρα, στέκονταν στις εισόδους, στο προαύλιο, στα μπαλκόνια του κτιρίου. Ολοι ίδια κοψιά. Ολοι χρυσαυγίτες. Μέσα στο κτίριο η εικόνα δεν άλλαζε. Μπορούσες να τους δεις στους διαδρόμους να συζητούν μεταξύ τους ή με παριστάμενους αστυνομικούς. Σε έβλεπαν κι αυτοί. Μ' αυτό το διερευνητικό βλέμμα που προκαλεί αμηχανία. Σαν να περνάς face control. Κι έπειτα έφτανες έξω από την αίθουσα όπου θα γινόταν η δίκη. Σε ένα χαμηλοτάβανο δωμάτιο που λειτουργούσε ως χώρος αναμονής. Στη μία πλευρά είχαν παραταχθεί οι λιγοστοί αστυνομικοί με τις ασπίδες. Σε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο υπερπληθυσμός της αίθουσας, αλλά και η σύνθεσή του, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μια ατμόσφαιρα τρόμου.

 

Στις 2 το μεσημέρι ο δικαστής ανακοίνωσε τη διακοπή. Ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής βγήκε από τη δικαστική αίθουσα. Αμέσως οι παρευρισκόμενοι παρατάχθηκαν σε δύο σειρές δεξιά κι αριστερά του, σε έναν σχηματισμό που θύμισε στρατό. Πολύ γρήγορα τον συνόδευσαν στην έξοδο. «Πείτε στα κανάλια σας ότι αυτή η υπόθεση αφορά μια αστυνομική ταυτότητα. Μια ψευδομάρτυρας με εμπλέκει σ' αυτή την κακοστημένη υπόθεση, η οποία μάλιστα τυγχάνει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε εξερχόμενος.

 

Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατηγορείται για απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και για απλή συνέργεια σε ληστεία. Το 2007 ο υποψήφιος διδάκτορας Κώστας Διαλυνάς μαχαιρώθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πανεπιστημιούπολη (επικίνδυνη σωματική βλάβη). Αφού τον μαχαίρωσαν, του απέσπασαν με τη βία την ταυτότητά του (ληστεία). Μια καθηγήτρια είδε την επίθεση και κατέγραψε την πινακίδα του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το εταιρικό όχημα του Κασιδιάρη.

 

Αυτή ήταν η 4η φορά που η συγκεκριμένη δίκη δεν πραγματοποιείται. Στις 6 Ιουνίου 2012 διεκόπη, όπως και χθες. Στις 11 Ιουνίου αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του. Στις 3 Σεπτεμβρίου ανεστάλη επ' αόριστον λόγω βουλευτικής ασυλίας. Την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί στο σκηνικό που περιγράψαμε. Ποιο δικαστήριο και ποιος δικαστής μπορεί να κρίνει την ενοχή ή μη ενός κατηγορουμένου σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική, σε μια ατμόσφαιρα τρόμου;

 

Scroll to top