Pin It

Της Κατερίνας Κατή

 

Ξεκινά, επιτέλους, η διερεύνηση της ποινικής δικογραφίας που πολιτογραφήθηκε ως «σκάνδαλο των επανελέγχων-μαϊμού» και «βάλτωνε» επί 20 μήνες στα ανακριτικά συρτάρια.

 

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την κατάθεση σχετικής αίτησης-καταγγελίας από τη φερόμενη ως βασική μάρτυρα, την οποία αποκάλυψε η «Εφ.Συν.», θέτοντας εύλογα ερωτήματα για την καθυστέρηση της ανάκρισης, οι υπεύθυνοι του Πρωτοδικείου Αθήνας, επιδεικνύοντας ισχυρά αντανακλαστικά διαβίβασαν τη δικογραφία σε πρόεδρο Πρωτοδικών.

 

Ενεργοποιώντας τον νόμο 4022/2011 για την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διερεύνηση πράξεων μείζονος δημοσίου συμφέροντος (εγκλήματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων), πήραν την υπόθεση από το ειδικό ανακριτικό τμήμα στο οποίο είχε αρχικά χρεωθεί και την ανέθεσαν στην πρόεδρο Πρωτοδικών, Κυριακή Κατσιβέλη.

 

Η δικαστική λειτουργός, που κατά κοινή ομολογία συναδέλφων της είναι «αρίστη», αφού πρώτα ενημερωθεί για το περιεχόμενο της μεγάλης δικογραφίας, θα ξεκινήσει τις ανάλογες ανακριτικές πράξεις.

 

Eπιστολή χωρίς όνομα

 

Στο μεταξύ επιστολή που δεν φέρει ονοματεπώνυμο, αλλά υπογράφεται με τη θεσμική ιδιότητα «τέως Γενικός Διευθυντής Οικονομικής Επιθεώρησης», απεστάλη στην «Εφ.Συν.» με αφορμή το επίμαχο ρεπορτάζ.

 

Τα κομβικά σημεία του θέματος ήταν το αδιάψευστο γεγονός ότι η υπόθεση αυτή «βαλτώνει», είκοσι μήνες μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, στα ανακριτικά συρτάρια, προς ζημία βεβαίως και των ίδιων των εμπλεκομένων, καθώς και η έγγραφη καταγγελία προς τις δικαστικές αρχές της φερόμενης ως βασικής μάρτυρος ότι «απειλείται» η ζωή της.

 

Από την πλευρά του, ο «έντονα διαμαρτυρόμενος τέως Γενικός Διευθυντής», που είναι -όπως εύλογα συνάγεται- εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι «δεν υφίσταται σκάνδαλο», επικαλούμενος στοιχεία πορισματικής έκθεσης Οικονομικών Επιθεωρητών, σύμφωνα με τα οποία «δεν υπάρχουν διαγραφές προστίμων».

 

Χαρακτηρίζει «συκοφάντισσα» τη μάρτυρα της υπόθεσης, την κατηγορεί για παράνομες πράξεις τις οποίες «έχει ομολογήσει» στο πλαίσιο ΕΔΕ, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός το οποίο τονίζεται και στο ρεπορτάζ, ότι «έχουν μακρόχρονη δικαστική αντιδικία».

 

Θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης αλλά και της εφημερίδας για κάθε διευκρίνιση.

 

Απάντηση συντάκτη: Το ρεπορτάζ κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης που εκκρεμεί, και ουδείς εκ των κατηγορουμένων χαρακτηρίστηκε «ένοχος».

 

Εδώ είμαστε για να καλύψουμε όλες τις εξελίξεις, τώρα που επιτέλους κινείται η ανακριτική διαδικασία, καθώς και να αξιοποιήσουμε -εάν μας τα θέσει υπόψη- τα πορίσματα τα οποία επικαλείται ο «τ. Γενικός Διευθυντής».

Scroll to top