Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Με μια επιστολή-καταιγίδα καταγγελιών, η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), παραμονές της έναρξης του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μιλά για «αποκλεισμούς» και «εργοδοτικό-κυβερνητικό» συνδικαλισμό.

 

Το τακτικό συνέδριο της ΠΝΟ, που γίνεται κάθε πέντε χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, με κύρια θέματα τον απολογισμό δράσης, διενέργεια ελέγχου διοικητικών και οικονομικών πράξεων, προγραμματισμό δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα και την εκλογή του νέου γ.γ. της Ομοσπονδίας.

 

Στην επιστολή της η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τον αποκλεισμό από το συνέδριο περισσοτέρων από 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων και 4 της ΠΕΝΕΝ.

 

Αναφέρει ακόμα ότι ο γ.γ. της ΠΝΟ με το υπάρχον καταστατικό έχει απεριόριστες δυνατότητες, υπερεξουσίες, αρμοδιότητες και δικαιώματα που τον καθιστούν πανίσχυρο και πάντως δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιων υπερεξουσιών σε κανένα συνδικάτο της χώρας μας και της Ευρώπης.

 

Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους ναυτικούς και τις διοικήσεις των σωματείων, επιρρίπτει ευθύνες στον γ.γ. Γ. Χαλά για μια σειρά πράξεων και ζητά να υποδειχτεί από κοινού και απ' όλες τις δυνάμεις πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα διεκδικήσει τη θέση του γενικού γραμματέα.

 

Το συνέδριο θ' ανοίξει με ομιλία του ο γ.γ. Γ. Χαλάς, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν και όσοι θέλουν από τους 76 αντιπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία.

 

Οι 14 ναυτεργατικές ενώσεις είναι: Πλοιάρχων, Μηχανικών, Μηχανικών Μηχανής Εσωτερικής Καύσης, Ραδιοτηλεγραφητών-Ραδιοηλεκτρονικών, Οικονομικών Αξιωματικών, Φροντιστών, Ηλεκτρολόγων, Ναυτών, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, Μαγείρων, Προσωπικού Τροφοδοσίας, Ναυτών Μότορσιπς- Πετρελαιοκινήτων, Πρακτικών Πλοιάρχων και Κυβερνητών.

 

Η ΠΝΟ ιδρύθηκε το 1920 και πρώτος γ.γ. εξελέγη ο Θ. Μάλλωσης.

 

[email protected]

Scroll to top