- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

O κ. Α. Σαμαράς και το Ι τσινγκ

19/05/13 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ,Αρχείο Άρθρων,ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ;

 

Του Γιάννη Καλαιτζή

 

Αγαπητοί αναγνώστες, από τη στήλη αυτή -στήλη μεταφυσικών, παραψυχολογικών ερευνών και υπερβατικού διαλογισμού, όπως προδίδει ο υπέρτιτλος- με ικανοποίηση έχουμε επισημάνει πως η χώρα μας κυβερνάται από μία σχολή φιλοσόφων. Και υπό την επιρροή των γεγονότων ή από υπερβολική αυτοπεποίθηση έστω, θεωρούσαμε τους διοικούντες πότε προσωκρατικούς, πότε νεοπλατωνικούς, οπαδούς του Επίκουρου ή στωικούς, ενώ (είμαστε βέβαιοι πλέον) τα βήματα του πρωθυπουργού οδηγεί το «Ι τσινγκ», δηλαδή «το βιβλίο των Αλλαγών».

 

Οδηγηθήκαμε σ' αυτό το τελευταίο συμπέρασμα απολύτως λογικά, αφού ο πρωθυπουργός εσχάτως χρησιμοποιεί κατά κόρον εκφράσεις όπως «οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει», «η ψυχολογία μέσα και έξω από τη χώρα άλλαξε», «το επενδυτικό κλίμα αλλάζει», «η Ευρώπη αλλάζει». Το συμπέρασμά μας αυτό επισφραγίζεται από το ταξίδι με κλαπαδόρες του πρωθυπουργού στην Κίνα. Και καθ' ην στιγμήν ο αναγνώστης, παγιδευμένος από την αριστοτελική λογική ή τον ευρωπαϊκό ορθολογισμό, αδυνατεί να κατανοήσεις τις ως άνω πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, ο κ. Αντώνης Σαμαράς υπό την ηθική διδασκαλία του «Ι τσινγκ» εμφορούμενος διαβλέπει «ανάσχεση της ανεργίας», «επιστροφή στην ανάπτυξη» και «εθνική αναγέννηση».

 

Αυτή η διάσταση εκτιμήσεων μεταξύ κοινής γνώμης και κυβερνητικού κέντρου υφίσταται επειδή ο μέσος πολίτης αγνοεί πως τα εξάγραμμα σύμβολα του «Ι τσινγκ», προϊόντα της θεοσοφίας του αυτοκράτορα Φου Σι εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια, ως άξονες για τη χάραξη της ιστορικής πορείας κοινωνιών και πολιτισμού, ορίζουν τη συνείδηση του μελετητή αφ' ενός και την υλική πραγματικότητα αφ' ετέρου. Και βέβαια οι κάτοικοι της χώρας ως πολίτες φορολογούμενοι, υπήκοοι, καταναλωτές ή εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται την υλική πραγματικότητα, αλλά ουδείς υποχρεούται να γνωρίζει τα άχραντα μυστήρια της πρωθυπουργικής συνείδησης. Για τον λόγο αυτόν, οι πολίτες αμφιβάλλουν για την επερχόμενη αναγέννηση του Ελληνισμού, όπως προαναγγέλλουν το Γκρηκ σαξές στόρυ, το «Ι τσινγκ» και ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Εν τούτοις, όπως προβλέπει το «βιβλίο των Αλλαγών» με βάση τις αντίρροπες και εναλλασσόμενες καταστάσεις τού Γιν και του Γιανγκ και σύμφωνα με την ανάγνωση του κ. Α. Σαμαρά -άτομο καλλιεργημένο, που επιδιώκει την αρετή και τη δικαιοσύνη όπως το «Ι τσινγκ» επιτάσσει- ας προετοιμάσουμε εαυτούς για την υποδοχή του νέου Τζιότο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ντάντε Αλιγκέρι, Μικελάντζελο Μπουοναρότι, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, Βοκάκιου, Εράσμου -ελληνικής καταγωγής αυτή τη φορά-, αρκεί σύμφωνα με την παράδοση ο Πετράρχης από την κορυφή του Λυκαβηττού εν προκειμένω να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα, όπως και τότε.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, πριν από την αναγέννηση τα χρονικά αναφέρουν έναν μεσαίωνα. Και επειδή τούτο σημαίνει η Ασία στην Ευρώπη συμπερασματικά, εν Ελλάδι έχουν διαμορφωθεί οι ιδανικότερες συνθήκες για την πραγματοποίηση της πρωθυπουργικής επαγγελίας. Σύμφωνα με τους μελετητές, κατά τους σκοτεινούς μεσαιωνικούς χρόνους, όπως και σήμερα οι λαθρομετανάστες εξ Ασίας, αφού καταβασάνιζαν αμέριμνους τουρίστες, πρόθυμους επενδυτές και ανύποπτους καταστηματάρχες, χαράκωναν στο πρόσωπο αθώα παιδιά ή τα μαχαίρωναν πισώπλατα και κατόπιν ξάπλωναν στα παγκάκια κήπων και δενδροστοιχιών με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν τόπο για την απογευματινή τους ανάπαυση σύμβουλοι του πρωθυπουργού, πολιτικοί αναλυτές, κεφαλαιούχοι της Μανωλάδας και αισθαντικές ποιήτριες.

 

Θα κλείσουμε αφού πληροφορήσουμε τους φιλάθλους πως η ΑΕΚ στην επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική. Παρά ταύτα οι ιθύνοντες της ομάδας μετά την ανάγνωση του «Ι τσινγκ» διαβλέπουν και αυτοί την ανάσχεση της καταβαράθρωσης, οραματίζονται την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος και επαγγέλλονται την αναγέννηση της ιστορικής αθλητικής ενώσεως.

 

www.gianniskalaitzis.gr

 

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=51714