26/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο σημαιάκι τού κόρνερ

      Pin It

Tης Βένας Γεωργακοπούλου

 

-Δεν πάμε καλά. Δηλαδή ο Κώστας Τζαβάρας δεν πάει καλά. Μα τι στο καλό; Στην απομόνωση τον έχουνε τον άνθρωπο, που όποιος του πέσει από δίπλα, αμέσως τον ανακηρύσσει σύμβουλο;

 

-Εκτός κι αν ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει και, μαζί με μας, τα διαβάζει και ο αναπληρωτής υπουργός και τρελαίνεται. Να βγει τότε να τα διαψεύσει. Αρκετά έχει εκτεθεί. Μη λούζεται και τις «απόψεις» άλλων.

 

-Για το σχέδιο κατάργησης του Κέντρου Κινηματογράφου, λέω, που προωθεί ένας σκηνοθέτης και εκδότης σε συνεργασία με τον Τζαβάρα -όπως ισχυρίζεται. Τις ταινίες του τις έχω ξεχάσει, για να προστατεύσω την αισθητική μου. Κι αυτό είναι προνόμιο και δικαίωμα του κάθε θεατή.

 

-Και τον δημόσιο λόγο του θα προσπερνούσα ευχαρίστως, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση με έπιασε μπόσικη. Διότι στη γεμάτη στόμφο συνέντευξή του στην Ευάννα Βενάρδου της «Ε» παρουσιάζει τις προσωπικές του απόψεις σχεδόν ως τελειωμένη κυβερνητική πολιτική. Ανακοινώνει, δηλαδή, ότι μετά τη θεάρεστη κατάργηση του ΕΚΕΒΙ (!) ήρθε η ώρα να κατεβάσει κιοπέγκια και το Κέντρο Κινηματογράφου. Α, και να πάψει να 'ναι διεθνές το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μ' έπιασε ένα γέλιο.

 

-Δεν λέω, οι σκηνοθέτες όλο διαμαρτύρονται για την απουσία του Κέντρου. Αλλά ενίσχυση του ρόλου του και χρήματα ζητάνε. Σύγχρονα πράγματα, όχι να ξαναμπούν πάλι στο παιχνίδι οι συντεχνίες που, όπως έγραψε στο facebook ο παραγωγός Τάκης Βερέμης, ούτε μέχρι τις Κάνες δεν έχουν πάει να δουν πως κινείται το σύγχρονο σινεμά.

 

-Ουφ. Το Κέντρο Κινηματογράφου έστειλε ανακοίνωση, που διαψεύδει τις εξαγγελίες Σολδάτου. Κοίτα πού φτάσαμε. Τόσα που έχουμε διαβάσει, ακούσει και ζήσει τους τελευταίους μήνες στο θέμα του Πολιτισμού, φυσάμε και το γιαούρτι.

 

Scroll to top