01/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

«Kyklos» και ΕΡΤ

Τη μεταβολή του καλλιτεχνικού του προγράμματος για σήμερα και αύριο, «σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ», ανακοινώνει το σύνολο μουσικής δωματίου «Kyklos Ensemble». «Το κλείσιμο της ΕΡΤ τοποθέτησε στην ανεργία ένα σημαντικό μέρος των μουσικών της Ελλάδας», γράφει η λιτή ανακοίνωση που μας πληροφορεί για τη μαραθώνια εκδήλωση «Ενας Κύκλος για την ΕΡΤ και τα Χρώματα». Για δύο συνεχείς μέρες, ένα διαρκές installation εικόνας – λέξεων – μουσικής από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, διοργανώνεται στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών για συμπαράσταση μετά μουσικής και σκέψεις για το μέλλον. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Β.ΤΖ.

Ο Γκρας για τη Μέρκελ

Πιστός στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ο νομπελίστας Γκίντερ Γκρας παίρνει ενεργό μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Πέερ Στάινμπρουκ. Σε συζήτηση μαζί του, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, με αφορμή την κυκλοφορία της αλληλογραφίας τού Γκρας με τον Βίλι Μπραντ (1.230 σελίδες!), ο συγγραφέας τα έριξε στη Μέρκελ. «Εχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με σένα», είπε στον Στάινμπρουκ. «Εχει διπλή εκπαίδευση. Την πρώτη ως στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας, τη δεύτερη στο πλευρό του καγκελάριου Κολ (1982 με 1998). Οι κομμουνιστές την έμαθαν να προσαρμόζεται και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Ο Κολ πώς να χειρίζεται την εξουσία και να απομακρύνει βίαια τους ανταγωνιστές της». Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών απαίτησε από το SPD μια δημόσια συγγνώμη. Η οποία, φυσικά, δεν ήρθε.

Β. Γεωργ.

Αντιπαλότητες δήμου και θεάτρων

Η σφράγιση θεάτρων και χώρων πολιτισμού, που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας, ξανασυζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εν όψει της λήξης της τρίμηνης αναστολής που είχε δοθεί (στις 4 Απριλίου). Οπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Χώρων Πολιτισμού, αν και ο δήμαρχος Γ. Καμίνης και η πρόεδρος της επιτροπής Α. Αντωνοπούλου πρότειναν νέα αναστολή των σφραγίσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013, ο χρόνος δεν είναι και πάλι αρκετός. «… αναρωτιόμαστε πώς, ενώ η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, που μίλησαν για ανάγκη μεγαλύτερης παράτασης, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να ψηφίσουν μια νέα ημερομηνία σφράγισης διάλεξαν την 31η Αυγούστου αντί την 31η Δεκεμβρίου, την προτεινόμενη εναλλακτική». Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Γιατί να αρχίσει η χειμερινή σεζόν πάλι με εκκρεμότητες; Δεν θέλει ο θεατρικός χώρος καθαρές και τίμιες λύσεις για το καλό όλων, θεατών και καλλιτεχνών;

Β.Τ.

Scroll to top