02/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Ιππότης των ήχων

Πώς να μη χαρεί κανείς για τους Ελληνες καλλιτέχνες που διακρίνονται στο εξωτερικό. Τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών θα απονείμει τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας στη συνθέτρια Γεωργία Σπυροπούλου, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας με την «Ηχογεωγραφία» στη φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Μασσαλία. Ακριβώς αυτή την εγκατάστασή της με θέμα τη Μεσόγειο, που συνδυάζει ήχο, φως και εικόνα σε πραγματικό χρόνο, μπορούμε να δούμε στην Πειραιώς 260, στο Φεστιβάλ Αθηνών, μέχρι τις 17 του μήνα.

ΠΑ.Σ.

Σκηνοθέτες σφάζονται για την ΕΡΤ

«Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και προσπαθούν να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται», καταγγέλλουν τη διοίκηση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών μέλη της. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών (ΔΕΣ) ενημερώνει ότι ο εκπρόσωπός της Γιώργος Μπακόλας «θα βρεθεί ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου». Το παράπτωμα του σκηνοθέτη είναι ότι ζήτησε «να μαζευτεί το Δ.Σ. της ΕΕΣ για να πάρει απόφαση για γενική συνέλευση και καθαρή θέση εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ». Μέλος μάλιστα της διοίκησης απείλησε τον Γιώργο Μπακόλα ότι «δεν θα κάνεις ποτέ ταινία ξανά», στο επεισοδιακό Δ.Σ. της περασμένης Παρασκευής. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

Β.ΤΖ.

Μοιραία πτώση

Θρήνος στους κόλπους του περίφημου «Cirque du Soleil» καθώς στην παράσταση του Σαββάτου στο Λας Βέγκας σκοτώθηκε μια 31χρονη ηθοποιός του θιάσου. Η Γαλλίδα Σάρα Γκιγιάρ-Γκιγιό, μητέρα δύο παιδιών, βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν κατά τη διάρκεια του σόου έπεσε από ύψος 15 μέτρων. Είναι η πρώτη που χάνει τη ζωή της στα 30 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παράσταση, προσπάθησε να ανέβει στη θέση της αλλά καθώς δεν είχε δεθεί με το συρματόσχοινο ασφαλείας, γλίστρησε και έπεσε στο κενό. Ο δημιουργός της ομάδας Γκι Λαλιμπερτέ δήλωσε συντετριμμένος, ενώ το «Κα» ανεστάλη επ’ αόριστον.

Μ.Κ.

Scroll to top