04/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Στηρίζει το Μέγαρο

Μεγάλη ανάσα και ελπίδα άρχισε ήδη να διαφαίνεται στην υπόθεση του Μεγάρου Μουσικής μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Τα σκοτεινά σενάρια φαίνεται πως απομακρύνονται καθώς το λιτό δελτίο Tύπου είναι ξεκάθαρο. Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα το υπουργείο διευκρίνισε: «Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προχωρά σε ρύθμιση των οικονομικών του εκκρεμοτήτων προς το ελληνικό Δημόσιο. Συνεχίζεται η τακτική χρηματοδότηση της λειτουργίας του. Ουδέποτε εξετάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΟΜΜΑ από το ΤΑΙΠΕΔ». Και καταλήγει: «Το υπουργείο αναγνωρίζει και στηρίζει το ρόλο και τη συμβολή του ΟΜΜΑ στην πολιτιστική ζωή του τόπου». Ευτυχώς.

Μ.Κ.

Μόστρα στο Διάστημα

Πάει, έπεσε και το κάστρο του Φεστιβάλ Βενετίας. Με ταινία 3D θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου. Πρόκειται για την επιστημονικής φαντασίας «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη Σάντρα Μπούλοκ στους ρόλους ενός ζεύγους αστροναυτών, που έπειτα από σύγκρουση με μετεωρίτες αναγκάζονται να κάνουν βόλτες στο Διάστημα, έξω από το σκάφος τους. Είναι μια παραγωγή της Warner Bros, που είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Λογικό φαίνεται. Πριν μπουν στον χορό οι Κλούνεϊ και Μπούλοκ, διάφοροι σταρ του Χόλιγουντ είχαν προσφερθεί για μια αστροναυτική εμπειρία -από την Τζολί και την Κοτιγιάρ μέχρι τον Ντάουνι τζ.

Β.Γεωργ.

Εφοπλιστής για νέα Tate

Αν είσαι η Tate Modern δεν πολυσκάς για λεφτά. Τουλάχιστον από χορηγούς. Ο Ισραηλινός εφοπλιστής Εγιάλ Οφέρ πρόσφερε 10 εκατομμύρια λίρες για την πολυσυζητημένη επέκταση του μουσείου, που θα παραδοθεί το 2016. Ετσι, αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί το 85% του κόστους (215 εκατ. λίρες!), προς μεγάλη χαρά του διευθυντή της Tate Νίκολας Σερότα. Το σχέδιο του νέου κτιρίου ανήκει και πάλι στους Χέρτζογκ και Nτε Μερόν. Εχει έκταση 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και 11 ορόφους, που θα φτάνουν το ύψος της καμινάδας στο παλιό, βιομηχανικό κτίριο. Μια από τις νέες πτέρυγες θα πάρει, φυσικά, το όνομα του Εγιάλ Οφέρ.

Β.Γεωργ.

 

Scroll to top