Pin It

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συλλέγει στοιχεία για την κατανομή προσωπικού σε όλους τους φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης

 

Της Αννας Ανδριτσάκη

 

Με αστραπιαίες, όπως αναμενόταν, διαδικασίες κατάρτισης των καταλόγων διαθεσιμότητας (και) των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ προχωρά η κυβέρνηση. Ηδη από χθες το υπουργείο Παιδείας, ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια, παραπέμπει τις διοικήσεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία επικαιροποίησης των μητρώων των υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή τα πρώτα θύματα της διαθεσιμότητας, οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, διαδήλωναν χτες στο Σύνταγμα με κυρίαρχο σύνθημα «Θέλω τη ζωή μου πίσω τώρα».

 

Πρόκειται για μια διαδικασία περιττή, λένε οι περισσότεροι πρυτάνεις για την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας καθώς οι υπηρεσίες του ενημερώνονται συχνά και με ακρίβεια για την κατανομή του προσωπικού στα Ανώτατα Ιδρύματα. Παρ’ όλα αυτά, θα ανταποκριθούν, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν την προσπάθεια ανάδειξης των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα δηλαδή πολλά πανεπιστήμια θα ζητήσουν επιπλέον προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αλλωστε, απαντώντας στην είδηση της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, ξεκαθάρισαν εύγλωττα τη θέση τους: «Εχουμε ανάγκη από προσωπικό, όχι από διαθεσιμότητα».

 

Εγγραφο του υπουργείου

 

Το υπουργείο Παιδείας ωστόσο, σαν χρυσή καβάτζα της κυβέρνησης σε προς απόλυση προσωπικό, σπεύδει να πράξει τα δέοντα. Η Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης απέστειλε προς όλα τα πανεπιστήμια της χώρας αλλά και τους υπαγόμενους σ’ αυτά φορείς, όπως πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Ακαδημία Αθηνών, άλλες υπηρεσίες (λέσχες κ.α.) καθώς και στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες το εξής έγγραφο: «Παρακαλείσθε να αναζητήσετε στο διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ http://et.diavgeia.gov.gr το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/ Φ.34/ 35/ οικ.14888/ 24-05-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΧ4Χ-5ΞΕ) έγγραφο της Διοίκησης Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα “Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων υπαλλήλων” και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες. Για περαιτέρω διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το φορέα έκδοσης του εν λόγω εγγράφου».

 

Την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Χθες, με συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και όλο το προσεχές διάστημα με διάφορες μορφές παρέμβασης και δράσης σε δομές εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, η προειδοποίηση είναι ίδια: «Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται».

 

 

Scroll to top