23/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

 Χαρές

 

Χαμογελούν στο ΠΑΣΟΚ για τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Στη Χαριλάου Τρικούπη ερμηνεύουν τη μικρή άνοδο στα ποσοστά του κόμματός τους ως δικαίωση της επιλογής να παραμείνουν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η σαφής θέση υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας επιβραβεύεται από τους πολίτες». Θετικά αποτιμούν επίσης και την ενισχυμένη κυβερνητική συμμετοχή τους, καθώς όπως εξηγούν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, για ορισμένα μέτρα που μπορούν να τονώσουν την οικονομία, π.χ. η μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση, «αναγνωρίζεται και η συμβολή του ΠΑΣΟΚ». Τέτοια χαρά για το 7,5%;

 

Δ.Κ.

 

Ο Αγάς και ο Αδωνις

 

«Θέλω τους εργαζόμενους συμμάχους στην προσπάθειά μου». Τάδε έφη Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αττικόν», οι οποίοι του επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή. Φάνηκε μάλιστα «μεγαλόψυχος», λέγοντας ότι δεν δίνει συνέχεια για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά. Η άποψη του υπουργού Υγείας, ο οποίος συνεχίζει το «επιστημονικό» έργο του ακρωτηριασμού του συστήματος Υγείας των προκατόχων του, είναι ότι οι εργαζόμενοι (και υποψήφιοι άνεργοι) πρέπει να τηρούν στάση ραγιάδων, δηλ. «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Αμ δε!

 

Τ.Τ.

 

Τι εννοεί ο αντιπρόεδρος;

 

«Οι εξελίξεις σε σχέση με τους αγωγούς διέλευσης φυσικού αερίου είναι πάρα πολύ σημαντικές, γιατί και ο ΤΑP και ο ΤΑΝΑP αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα. Αποτελούν μια νέα πρόσθετη γέφυρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Τι ακριβώς εννοεί όμως με την αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων ο νέος ΥΠΕΞ; Γιατί, ως γνωστόν, η γεωγραφία δεν αποτελεί μεταβλητή, τα σύνορα ίσως…

 

Χ.ΙΩ.

 

Εκκρεμότητα

 

Σιγήν ιχθύος τηρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Πάρι Κουκουλόπουλου. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου επικαλούνται την απουσία του με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, αφήνουν ωστόσο να εννοηθεί ότι το θέμα δεν έχει κλείσει. «Παραμένει η εκκρεμότητα» τονίζουν με νόημα. Αν αντικατασταθεί πάντως από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αυτό θα γίνει με «βελούδινο» τρόπο. Και οπωδήποτε προηγουμένως πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι αφού οι επιλογές στην Κ.Ο. είναι περιορισμένες…

 

Δ.Κ.

 

Δύο μέτρα δικαίου

 

Καταδικάστηκαν σε 22 χρόνια οι δύο από τους τέσσερις υπευθύνους της Marfin, όμως είναι ελεύθεροι με αναστολή. Αναστολή για τρεις θανάτους και με τόσο βαριά πρωτόδικη καταδίκη είναι φυσικά θέμα δικαιοσύνης. Μάλιστα, η εγγύηση ορίστηκε σε 30.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ακριβώς το ίδιο ποσό πρέπει να καταβάλει και ο Κώστας Σακκάς μετά την απεργία πείνας για την εκτός ορίων αυθαίρετη επέκταση της προφυλάκισής του και χωρίς ακόμα πρωτόδικη καταδίκη, αλλά και χωρίς ένα στοιχείο για τη συμμετοχή του σε κακουργηματική πράξη. Ασχολίαστο!

 

Α.Ψ.

 

Σαμαράς ή μαύρο!

 

«Μαύρο» στους προηγούμενους πρωθυπουργούς της χώρας από το επίσημο πρωθυπουργικό site, www.primeminister.gov.gr, έριξαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, εξαφανίζοντας τις δηλώσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου. Παραμένουν στον διαδικτυακό αέρα μόνο οι παρεμβάσεις τους, στην αγγλική έκδοση του site.

 

Δ.Κ.

 

Επανόρθωση

 

Η ανάγκη να σταλεί γρήγορα μια ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη μάς παρέσυρε σε ένα ολίσθημα. Ζητούμε λοιπόν την κατανόηση της καθηγήτριας της Νομικής στο ΑΠΘ Ιφιγένειας Καμτσίδου, μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, την ιδιότητα της οποίας δεν αποδώσαμε σωστά.

 

«Εφ.Συν.»

 

Τα σκάνδαλα του Νότου

 

Διάβασα το σχόλιο του εξαιρετικού συναδέλφου και ομοϊδεάτη μου (στα… ποδοσφαιρικά) Τάσου Παππά για τα «σκάνδαλα στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, με δράστες αστέρες της συντηρητικής παράταξης και της σοσιαλδημοκρατίας». Ετσι είναι. Υπάρχει όμως και παρελθόν για τις χώρες του Νότου. Σε όλες είχαν εκλεγεί κατά τη δεκαετία του ‘80 ηγέτες… σκέτοι σοσιαλιστές, αλλά τα σκάνδαλα έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Θα περιοριστώ στο παράδειγμα του Μπετίνο Κράξι, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και πέθανε στην Τυνησία για να αποφύγει τη φυλάκισή του στην Ιταλία…

 

Ν.Γ.

 

Για τον Στάθη Αλεξανδρή

 

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Ευστάθιου (Στάθη) Αλεξανδρή, διαπρεπούς νομικού, βουλευτή, υπουργού Δικαιοσύνης και υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

 

«Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, εξόριστος επί σειρά ετών και υπερασπιστής των δικαιωμάτων εκείνων που αγωνίζονταν ενάντια στη δικτατορία, ο Ευστάθιος Αλεξανδρής υπήρξε από τους πλέον διακεκριμένους ποινικολόγους της σύγχρονης Ελλάδας. Από την πολιτική του σταδιοδρομία, αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα η θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία συνδέθηκε με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και με την καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλων στο οικογενειακό δίκαιο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

 

Μαρ.Δ.

 

Ιδιωτικό το λιμάνι;

 

Η κυβέρνηση οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, λόγω ανάγκης να τονωθούν τα δημόσια έσοδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους, να διευρυνθεί η κρουαζιέρα και να εμβαθυνθεί η κερδοφόρος στρατηγική συνεργασίας με την Κίνα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Εκείνο που δεν αποκάλυψε ο υπουργός είναι με ποιο τρόπο θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι. Με πώληση μετοχών ή με παραχώρηση δραστηριοτήτων;

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Ενωσαν τους καημούς τους

 

Στο αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ επικέντρωσαν τις δηλώσεις τους οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Φώτης Φωτίου, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά των χωρών τους να προασπίσουν τα δίκαιά τους, παρά τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία βρίσκονται. Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδέεται το θέμα της ΑΟΖ με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

 

Τ.Τ.

 

Υπάρχει και η Περιφέρεια

 

Τη σημασία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την Περιφέρεια και τον ουσιαστικό ενημερωτικό, πολιτιστικό και εθνικό ρόλο της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής κάλυψης της νησιωτικής χώρας τόνισε στην ομιλία του για τη ΝΕΡΙΤ ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. Τελικά, ΕΡΤ δεν είναι μόνον η Αγία Παρασκευή…

 

Σ.Ρ.

 

Μικροί επισκέπτες

 

Περισσότεροι από 60.000 μαθητές και 5.500 συνοδοί εκπαιδευτικοί από 1.500 τμήματα όλης της χώρας επισκέφθηκαν τη Βουλή, στο διάστημα Οκτώβριος 2012 – Ιούνιος 2013. Χιλιάδες ήταν και οι μαθητές που παρακολούθησαν την ειδική έκθεση για τον Χαρίλαο Τρικούπη, πήραν μέρος στο βιωματικό «Εργαστήρι Δημοκρατίας» και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική παιδεία και δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα». Ξεχωρίζει η φιλοξενία 250 επισκεπτών μαθητών από σχολεία της «άγονης γραμμής», όπως τα νησιά Σύμη, Χάλκη, Τήλος και Λειψοί.

 

Χ.ΙΩ.

 

Διακοπές στην Ελλάδα

 

Ιδανικός τόπος διακοπών η Ελλάδα για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο προσφάτως παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «φιλέλληνας» παντός καιρού, επέλεξε φέτος να παραθερίσει στην Ιθάκη. Εφτασε με πολυτελές γιοτ στο Βαθύ, γευμάτισε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε παραλιακό εστιατόριο, απέκλεισε προσωρινά τον χώρο για τους «μη έχοντες εργασία» και «απέδρασε» από τα προβλήματα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών που ξέσπασε στη χώρα του. Την ίδια ημέρα, ελλιμενίστηκε στο νησί το γιοτ στο οποίο επέβαινε ο Φρανσουά Ολάντ. Σε διαφορετικό λιμάνι, αφού ο Γάλλος πρόεδρος φοβάται τους… κοριούς.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top