17/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ερχονται νέες συλλήψεις

      Pin It

Της Κατερίνας Κατή

 

Την ώρα που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, «ηγετική φυσιογνωμία -κατά το κατηγορητήριο- εγκληματικής οργάνωσης», κάνει «τουρ» σε διάφορα νοσοκομεία επικαλούμενος πότε καρδιολογικά και πότε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ο εκ των συγκατηγορουμένων του, Πέτρος Κυριακίδης, παραμένει άφαντος για τις αρχές που τον αναζητούν, οι λοιποί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Proton Bank κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» καθώς οι διαρροές από δικαστικές πηγές μιλούν για πολλά περισσότερα, από τα έξι που έχουν ήδη εκδοθεί, εντάλματα σύλληψης.

 

Και μόνο το περιεχόμενο, άλλωστε, των πολυσέλιδων κατηγορητηρίων της υπόθεση, που περιγράφουν λεπτομερώς τη δράση κάθε «μέλους της δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας», καταδεικνύει τη βασιμότητα των φόβων τους.

 

Ετσι, μετά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος και εκτός απροόπτου αναμένεται να πάρει σήμερα την «άγουσα» για τις φυλακές Κορυδαλλού, τους τρεις (Κολίντζα, Αθανάσογλου, Σαραμαντή) οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται μέχρι την αυριανή απολογία τους, αλλά και τη Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου η οποία έχει ειδοποιήσει ότι θα προσέλθει στην ανάκριση, εντός των ημερών αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η σύλληψη και άλλων βασικών κατηγορουμένων του σκανδάλου που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας της Proton Bank, αφού πρώτα είχαν «εξατμιστεί» περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ.

 

Εμπλεκόμενα στην ογκωδέστατη δικογραφία είναι συνολικά 32 άτομα, με τουλάχιστον δέκα από αυτά να φέρονται να είχαν καθοριστικό ρόλο στη μεθόδευση και εκτέλεση του σχεδίου που αποσκοπούσε στην ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση από τα ταμεία της τράπεζας των εταιρειών αμέσου ή εμμέσου επιρροής Λαυρεντιάδη. Τα χρηματικά ποσά που παρανόμως εκταμιεύθηκαν υπερβαίνουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

 

Λαυρεντιάδης: «Διάτρητο κατηγορητήριο»

 

Απ' την πλευρά του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που απολογήθηκε και μάλιστα εν τάχει την περασμένη Παρασκευή και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, χωρίς όμως -λόγω του προχωρημένου της ώρας- να υπάρχει δυνατότητα να οδηγηθεί στη φυλακή, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ποινική διαδικασία που στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος».

 

Αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, υποστηρίζει ότι «εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε μου ζητήθηκε, ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό». Επικαλείται μάλιστα και προβλήματα υγείας που «αγνοήθηκαν προκλητικά» και καθιστά υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη «για οτιδήποτε μου συμβεί».

 

Προκαλεί, μάλιστα, εκφράζοντας τη λύπη του για τους «χιλιάδες εργαζομένους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά» (σ.σ.: εννοεί τους απλήρωτους και απολυμένους της Alapis;) και αναρωτιέται «για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει ότι θέλω να καταβάλω».

 

Υστερα από αυτή τη δήλωση επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε από τον Ευαγγελισμό στο Δαφνί, όπου διαγνώσθηκε… μια χαρά, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Χθες πάντως… ξαναπήγε σε νοσοκομείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα που επισύρουν ποινές ισοβίων, όπως «συγκρότηση-διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, υπεξαίρεση και απιστία».

Scroll to top