- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -
Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώσετε
Έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για άρση ασυλίας
07/10/13 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πολύ δουλειά θα έχει η Βουλή τις προσεχείς ημέρες, με αφορμή τη Χρυσή Αυγή. Την Πέμπτη, θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή οι άρσεις ασυλίας συνολικά έξι βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι είναι οι εξής: Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος, Στ. Μπούκουρας, Ηλ. Παναγιώταρος, Ηλ. Κασιαδιάρης και Χρ. Αλεξόπουλος.
Οι τρεις πρώτοι, με αφορμή την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ο Ηλ. Παναγιώταρο για στάση και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ο Ηλ. Κασιαδιάρης για τα γεγονότα στο Ηράκλειο (όταν απείλησε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.) και ο Χρ. Αλεξόπουλος για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.
Οι τρεις για εγκληματική οργάνωση
Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.
Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.
Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.
Αδίκημα της «στάσης» στον Παναγιώταρο
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, καθώς του αποδίδεται το αδίκημα «της στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς. Συγκατηγορούμενοι του κ. Παναγιώταρου είναι ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τιμήσουν το Διγενή Γρίβα είχαν προγραμματίσει στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν στην απόφαση αυτή της Αστυνομίας και άρχισε να πετούνε πέτρες προς στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής τους αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.
Τον Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου. Το αίτημα της άρσης της ασυλίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει.
Το αδίκημα της «στάσης» καταλογίζεται σε όποιον με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες, κ.λπ., ενώ επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται η οπλοφορία, η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.
efsyn.gr
Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=128306
Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώσετε