- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -
Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώσετε
Νομικές, πολιτικές και αγωνιστικές αντιδράσεις για να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΛΘ
17/04/14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυματοθραύστης. Μέτωπο εργαζομένων – φορέων για να αναχαιτίσουν το κυβερνητικό «τσουνάμι» που θέλει να παρασύρει στην ιδιωτικοποίηση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Πραξικόπημα», «ξεπούλημα» και «κοροϊδία», ήταν χαρακτηριστικές λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου από τους υπαλλήλους του ΟΛΘ.
Κοινός στόχος ένας: να σταματήσουν οι διαδικασίες πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ. «Η ιδιωτικοποίηση με πώληση του ΟΛΘ δεν είναι προαπαιτούμενο, δεν υπάρχει σε κανένα Μνημόνιο και είναι κίνηση της τελευταίας στιγμής, που γίνεται σε συμφωνία Μαξίμου – ΤΑΙΠΕΔ, για να πάρει η κυβέρνηση την τελευταία δόση του δανείου», κατήγγειλαν προειδοποιώντας ότι θα αντιδράσουν νομικά, πολιτικά αλλά και αγωνιστικά… Στο πλευρό τους με φυσική παρουσία και θέσεις:
• Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που τάχθηκε υπέρ ενός λιμανιού «δημόσιου στο 100%», θέση που επίσης υποστήριξαν οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Λίτσα Αμανατίδου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
• Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που δήλωσε κατά της πώλησης, αλλά υπέρ της εισόδου ενός στρατηγικού επενδυτή για συγκεκριμένες δραστηριότητες.
• Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, που μίλησε για μία αδύναμη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά.
• Ο υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, λέγοντας ότι «το λιμάνι είναι η πόλη», προτείνοντας «να κατεβούν τα ρολά».
• Η Χρυσούλα Παλιαδέλη, ευρωβουλευτής και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, που ζήτησε οι φορείς να απαιτήσουν αναίρεση της πώλησης και στη συνέχεια, να αναζητηθούν άλλοι τρόποι ανάπτυξης του λιμανιού.
• Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που χαρακτήρισε έγκλημα να πουληθεί το Λιμάνι για 200 εκατομμύρια ευρώ, όταν έχει 100 εκατομμύρια αποθεματικό και κέρδη το 2013 κοντά στα 23 εκατομμύρια.
Από την πλευρά της, η γ.γ. της ΟΜΥΛΕ, Φανή Γουργούρη, μίλησε για «πραξικοπηματική» ενέργεια, καθώς αγνοείται η αντίθεση όλων των τοπικών βουλευτών, των φορέων της πόλης και της κοινωνίας. «Θα κινηθούμε νομικά. Ηδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με δικηγόρους για το εάν πρέπει να προσφύγουμε στο ΣτΕ ή να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα. Θα κινηθούμε επίσης με πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες κατά της πώλησης και αγωνιστικά», τόνισε.
Ν. Φωτόπουλος
Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=190817
Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώσετε