- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Χτυπά… κουδούνι σε 500 σχολεία

22/04/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώνονται οι πασχαλινές διακοπές αρκετών μαθητών και καθηγητών που καλούνται να προσέλθουν πρόωρα στις σχολικές τάξεις, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες από τις καταλήψεις του χειμώνα.

Όπως αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος περίπου 500 σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με σκοπό να καλύψουν το… έδαφος που χάθηκε από τις καταλήψεις, ωστόσο όπως σημειώνουν από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί, με βάση προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι χαμένες ώρες θα καλύπτονταν από τους περιπάτους, τους οποίους συμφώνησαν να μην πραγματοποιήσουν.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρά στο άνοιγμα των σχολείων και για το λόγο αυτό έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11:00.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατηγόρησε για αυταρχισμό και υποκρισία τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις.

«Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

 

Κεδίκογλου: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

Ο κ. Κεδίκογλου είχε υπενθυμίσει ότι υπάρχει από το Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» σημείωσε.

 

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=191712