- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Θα κάνουν την τρόικα δύο

13/10/14 ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ,ΣΤΗΛΕΣ

Του Λάκη Μπέλλου

 

[1]Τέρμα η τρόικα. Φεύγει το ΔΝΤ, αλλά έρχεται το «Διμερές Συμβόλαιο» με τους δανειστές. Κάνουν, δηλαδή, την τρόικα δύο.

 

Ο πλήρης τίτλος είναι «Διμερές συμβόλαιο με τον λαό», γιατί αυτός θα το πληρώσει.

 

Μέχρι τώρα μετρούσαμε μνημόνια. Εφεξής θα αρχίσουμε να μετράμε «διμερή συμβόλαια». Πριν υπογραφεί το πρώτο, συζητάμε κιόλας για το δεύτερο.

 

Ο Σαμαράς ετοιμάζει ήδη την επιστολή αποχώρησης από το Μνημόνιο. Τη γράφει ο ίδιος, αφού θα μείνει στην Ιστορία μόνο και μόνο για τη λέξη «ξώπορτο», που ανακάλυψε στην ομιλία του στη Βουλή. Μπαμπ(η)νιώτης, δηλαδή. Από τον Μπάμπη του ΣΚΑΪ.

 

Πανηγύρι από σήμερα με την Αμάλ Αλαμουντίν. Θα ληφθούν πρωτοφανή μέτρα για τη σύζυγο Κλούνεϊ, που θα συναντήσει τον Σαμαρά. Κλειστό το μετρό Συντάγματος.

 

Θα συναντήσει και τον Βενιζέλο. Ο Κλούνεϊ τη συνάντησε με γόνδολα, ο Βενιζέλος θα πάει στη συνάντηση με υποβρύχιο.

 

Να ρωτήσουν την Αλαμουντίν, που είναι εξειδικευμένη νομικός στα αρχαιολογικά, αν είναι καλή και στα ποινικά. Ισως τη χρειαστούν.

 

Ξεσηκώθηκαν και οι Εγγλέζοι. Θέλουν δικά τους τα Μάρμαρα. Εβαλε μάλιστα στοίχημα και η Ελισάβετ με τον Μητσοτάκη, που είναι συνομήλικοι.

 

Ξαναφουντώνει η ιστορία με την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά. Καστά υπάρχουν.

 

Βρέθηκαν δύο άλογα σε ψηφιδωτό, όμως ούτε ένα δεν είναι ο Βουκεφάλας.

 

Τα δύο άλογα είναι ένδειξη για τάφο του Μεγαλέξανδρου, γιατί έπαιζε ιππόδρομο.

 

Τα οδηγεί ένας γενειοφόρος. Ο Πρετεντέρης είναι.

 

«Πώς να ζήσεις με 3.500€ τον μήνα; Καίει πολύ και η Μερσεντές». Βουλευτής Κουκούτσης, χρυσαύγουλο. Φυλακή όμως, όλα τζάμπα. Εναλλακτικά, άλλαξε τη Μερσεντές και πάρε τανκ. Καίει λιγότερο.

 

Φεύγει η τρόικα, έφυγε κι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Αναλογικά εξίσου σημαντικά. Μα πώς έτυχε μαζί;

 

Ο Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του Μέγκα και στιχουργός, που παραιτήθηκε ή τον παραιτήσανε, ήταν πολύ σταθερός. Μόνιμα κυβερνητικός. Και είχε αλλάξει τα φώτα της τρόικας. Της έκανε κάθε βράδυ την τρόικα δύο.

 

Τι, γυρίζει η Τρέμη; Μάλλον. Είναι ο Μητσοτάκης των παρουσιαστών και των ειδήσεων.

 

Το Μέγκα λίγο χαμένο το βλέπω τελευταία. Δεν υπάρχει κυβέρνηση και δεν ξέρει ποια να υποστηρίξει.

 

Για την Εθνική με τη Φινλανδία, στις αθλητικές σελίδες. Το ρεζίλι ήταν με την Εθνική «Κάτω των 19», που έχασε 10-0 από την Ελβετία. Πάλι, όμως, γιατί ρεζίλι; 10 έφαγε, άρα κάτω των 19 είναι. Δεν έφαγε παραπάνω, παρακάτω έφαγε.

 

Η Λαγκάρντ ρωτούσε στις ΗΠΑ τον Χαρδούβελη με πολύ ενδιαφέρον για το «Να πάει να @@@@@@@ ο Χαρδούβελης». Ο Γκίκας απάντησε ότι με αυτό που είπε η Αννούλα, του έκανε την τρόικα δύο.

 

Μόλις τελειώσει την επιστολή που γράφει ο Σαμαράς, θα αναγγείλει με διάγγελμα από το Καστελόριζο την αναχώρηση του ΔΝΤ. Εκανε και πρόβα χθες.

 

www.facebook.com/louketo

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=243165