- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Τέλης Σαμαντάς: «Σε πλήρες αδιέξοδο η ΕΡΤ»

05/03/13 MEDIA,Αρχείο Άρθρων

Για παράλυση και πλήρες αδιέξοδο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με ελλιπή διοίκηση και σωρεία προβλημάτων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Τέλης Σαμαντάς (μέλος του Δ.Σ. της, υποδεδειγμένο από τη ΔΗΜΑΡ). Τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση και ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, χωρίς κυβερνητικά καπελώματα αλλά ούτε και κομματικές επιλογές και ποσοστώσεις.

 

Οπως επισημαίνει, η μεταρρύθμιση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να ξεκινήσει με τον άμεσο ορισμό νέα διοίκησης, η οποία «πρέπει να αναλάβει το καθήκον να βγάλει την ΕΡΤ από το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί (και με ευθύνη του απελθόντος διευθύνοντος συμβούλου), να επανεξετάσει όλους τους διορισμούς και τις ανακλήσεις με απολύτως διαφανή και αξιολογικά κριτήρια, να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον προβλήματα της εταιρείας».

 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Σίμος (διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ) επιμένει στην παραίτησή του και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σίμο Κεδίκογλου (υφυπουργός στον πρωθυπουργό), με τον οποίο αναμένεται να ξανασυναντηθεί σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επαφή (τηλεφωνική επικοινωνία ή συνάντηση) και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο Τέλης Σαμαντάς, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «παράλυση σε κρίσιμους τομείς», όπως η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, για διαδοχικές αλλαγές σε Γενική Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών και για απουσία συγκεκριμένου, συνεκτικού σχεδίου προγραμματισμού από τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Και καταλήγει: «Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις αθρόες προσλήψεις ή ανακλήσεις στελεχών -που χωρίς να υπακούουν σε κάποιο συνολικό σχεδιασμό ή σε κάποια λογική αξιοκρατίας, δικαίως ερμηνεύονται ως “εξυπηρετήσεις ημετέρων”- και έχουν οδηγήσει τη Δημόσια Τηλεόραση σε πλήρες αδιέξοδο. […] Εδώ και μήνες είχα υπογραμμίσει με δημόσια δήλωσή μου ότι “προωθείται με αδιαφανή τρόπο ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά”. Τα γεγονότα ήλθαν να επιβεβαιώσουν τη διαπίστωση αυτή. Η παραίτηση του κ. Νίκου Σίμου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (η οποία μάλιστα εμφανίζεται ως αντίδραση στην τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μπράμου στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης – μία από τις ελάχιστες αξιοκρατικές επιλογές, την εισήγηση για την πρόσληψη του οποίου υπέγραφε ο ίδιος ο κ. Σίμος…) δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της στρεβλής σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Κυβέρνησης, κομμάτων και οικονομικών κύκλων από τη μία μεριά και Δημόσιας Τηλεόρασης από την άλλη […]».


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=28712