- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Μπλακ τόταλ

02/06/13 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ,Αρχείο Άρθρων,ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

 

Του Λάκη Μπέλλου  twitter.com/ pamelouketo

 

«Με λένε Κασίντ. Ομάρ Κασίντ από Πακιστάν. Εγκώ αυτό το μπλούζα το πήρα, το φόρεσα, κι από τότε βρήκα τον μπελά μου. Γιατί; Δεν ξέρω. Ωραίο μπλούζα είναι, μαύρο χρώμα έχει, και όμορφα χρυσά γράμματα και μου πάει. Σπάει το μαύρο. Το μπλακ τόταλ. Τη φοράω, είναι πιο μαύρο το μπλούζα από μένα και με φωτίζει.

 

Εντάξει, δεν είναι το νούμερό μου, λίγο φαρδιά, αλλά πιο καλό αυτό το μπλούζα από το άλλο το μπλούζα που φόραγα που ήταν όλο τρύπες. Είχα γίνει ρεζίλι στο Αμυγδαλέζα. Ερχότανε τα κανάλια και δεν είχα ένα ρούχο της προκοπής να βάλω, να βγω στον κύριο Αυτιάς.

 

Τι να κάνω κι εγώ; Μια μέρα πάω σε ένα μπουγάδα που ήταν απλωμένο στο Νέα Λιόσια και βλέπω αυτό το μπλούζα το μαύρο. Λέω μαύρο είναι, ουδέτερο χρώμα, πάει με όλα, κόβει αν πάρω και κιλά.

 

Το παίρνω απ’ το μπουγάδα, το φοράω και πάω πίσω στο Αμυγδαλέζα. Με το που μπαίνω μέσα, με βλέπει το φίλο μου το Αχμέτ από Αφγανιστάν και με αρχίζει στις κλοτσιές. Κείνη την ώρα πέρναγε φίλος μου Αλί από Σουδάν. Και αντί βοηθήσει εμένα, βοήθαγε τον Αχμέτ να με κλοτσάει και να δίνει μπουνιές.

 

«Γιατί με δέρνετε, βρε αδέρφια;». «Κάνεις δεν ξέρεις; Μας δουλεύεις; Τι μπλούζα είναι αυτό που φοράς;» Και με ξαναπλακώνουν. Και με κάναν πιο μπλακ τόταλ από το μπλούζα και με φωνάζανε «Κασιντιάρη». «Ρε παιδιά, τι Κασιντιάρη; Κασίντ με λένε».

 

Και φεύγω τρέχοντας. Τρέχω και φτάνω νον στοπ από Αμυγδαλέζα–πλατεία Κοτζιά Δημαρχείο. Βλέπω μακριά 10-15 άτομα να φοράνε το ίδιο μπλούζα με μένα. «Δικοί μου είναι, αυτοί» λέω. Τρέχουν καταπάνω μου με κάτι καδρόνια να με προϋπαντήσουν. Μετά το πρώτο καδρόνι στο κεφάλι δεν θυμάμαι τίποτα. Σκοτείνιασαν όλα. Μπλακ τόταλ.

 

Τελικά αυτό το μπλούζα δεν με βγήκε σε καλό. Γι’ αυτό: πουλάω μαύρο μπλούζα με όμορφα χρυσά γράμματα. Μπλακ τόταλ»

 

—————————————————————

 

TWITTER ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ @zaloggo

Δεν είπα τίποτα για τον Ζάλογγο. Σε άλλο αναφέρθηκα. Δεν υπήρξε έξοδος Μεσολογγίου. Εξοδος για τριήμερο ήταν.

 

ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ@kinezos

Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά. Και για πρώτη φορά είδα Κινέζους εργαζομένους που δεν έμοιαζαν #ti_den_katalavaineis

 

ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ @kasetakias

Αγαπούλες, σιγουράκι, παίξτε το! Θα αναβληθεί και για 9η φορά η δίκη #ti_den_katalavaineis

 

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ@travel_rataplan

Τόσα ταξίδια, πόση ταλαιπωρία να παραδίδεις το όπλο στον έλεγχο, να το παίρνεις πάλι στην αποβίβαση κ.λπ. Τι τραβάμε! #na_ta_leme_ola

 

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ @thalassodaneia

Δεν παίζονται οι Ελληνες. Ζητάνε να μάθουν πόσα θαλασσοδάνεια παίρνουν τα κόμματα! Αιδώς Αργείοι!

 

ΑΝΤ. ΓΡΕΓΟΣ @oploforakias

Το όπλο μου έχει κερδίσει 1.000.000 αεροπορικά μίλια. Χάιλ!

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ @life_style

Δεν πήγα για τα πολιτικά στο STAR. Περιμένω με αγωνία να σχολιάσω την είδηση «Ξεσάλωμα στη Σκόπελο το Σαββατοκύριακο». Καλημέρες!

 

ΑΛ .ΤΣΙΠΡΑΣ @debate

Για το θέμα της εκπυρσοκρότησης του όπλου του χρυσαυγίτη καλώ σε ντιμπέιτ τον Σαμαρά.

 

ΑΝΤ. ΓΡΕΓΟΣ @oploforakias

Αν είχα πάρει το καλό μου όπλο μαζί στο ταξίδι -το Καλάσνικοφ- κάποιον σίγουρα θα είχαν πάρει οι ριπές στον έλεγχο. Χάλι!

 

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ @zaloggo

Ο μόνος Παπαφλέσσας που υπάρχει είναι στον ΑΝΤ1 #na_ta_leme_ola

 

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ @zaloggo

Ο Σουλεϊμάν δεν είναι βέβαια εθνικός μύθος της Ελλάδας. Πραγματικότητα είναι.

 

—————————————————————

 

Δεν γλιτώνουμε. Από τον Ραγκούση στη Ρεπούση

 

—————————————————————

 

Συνταξιούχοι απειλούσαν να πέσουν στον Ζάλογγο

 

Ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους ΙΚΑ που δήλωσαν λάθος ΑΜΚΑ ή ΦΠΑ και τους έκοψαν προσωρινά τη σύνταξη. Η απόφαση είναι του Ροβέρτου Σπυρόπουλου που τα είχε όλα τακτοποιημένα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ .

 

Δεκάδες χιλιάδες οι απλήρωτοι, σε κανένα πάντως υποκατάστημα η ουρά δεν ξεπέρασε τους 200 διαδηλωτές– συνταξιούχους. Ετσι δεν τους έβγαλαν, με τον νόμο Δένδια, στο πεζοδρόμιο.

 

Είναι και οι συνταξιούχοι όμως… Βρήκαν την ώρα στα Ταμεία να ζητήσουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους καταθέσεων. Χαμός!

 

Τι να πουν οι άνθρωποι με αυτούς που έχουν μπλέξει. Τρομερός συνωστισμός. Μερικοί παππούδες και ορισμένες γιαγιάδες απειλούσαν να πέσουν στον Ζάλογγο.

 

Και τραγουδούσαν «έχετε γεια δραχμούλες».

 

Στην αναμονή που ήταν οι συνταξιούχοι για να μάθουν τι γίνεται με τις συντάξεις που τους έκοψαν, συζητούσαν την έκτακτη επικαιρότητα.

 

Σχολιάστηκε πολύ το νέο στιλ του Μάκη Ψωμιάδη. Είναι φανερό, όπως ειπώθηκε, ότι τον έχει αναλάβει ο Λάκης Γαβαλάς. Ολα τα λεφτά όμως ήταν τα μακριά μαλλιά του. Ηταν πιο μακριά και από το πούρο του.

 

Συζητούσαν και για τον χρυσαυγίτη βουλευτή. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τού έστειλε συγχαρητήρια, γιατί όταν επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο του .

 

Στην κυβέρνηση είναι ευχαριστημένοι με όσα έγιναν με τους συνταξιούχους και κορυφαία πηγή τόνιζε αν αντέξουν και τώρα οι συνταξιούχοι, που δεν πήραν καν σύνταξη, ε αυτό δεν αντέχεται.

 

——————————

 

Τα success stories της εβδομάδας

 

Λέξη και φράση της εβδομάδας, και όχι μόνο, το «success stories»

 

Success story 3

 

Είχαμε τις διαδηλώσεις άνω και κάτω των 200 ατόμων. Αυτό κατ' αρχήν θυμίζει τις συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων που απαγόρευε η χούντα.

 

Από την άλλη όμως δείχνει τον εκφυλισμό των διαδηλώσεων. Ο Δένδιας πιστεύει κατά βάθος ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν ποτέ πάνω από 200 άτομα, γι' αυτό έβαλε τόσο χαμηλά τον πήχη.

 

Ο ντόρος όμως που έκανε για τις διαδηλώσεις, έκανε όλους τους «καναπεδάτους» να τις ξαναθυμηθούν. Εκανε μεγάλη διαφήμιση.

 

Γι' αυτό όλοι ρωτάνε «πότε έχουμε διαδήλωση», για να ξεχυθούν στους δρόμους άνω των 200.000 άτομα. Αρα ο Δένδιας έκανε μεγάλη γκάφα και ο πρωθυπουργός ή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης πρέπει να τον ξαποστείλουν από την κυβέρνηση.

 

Success story 2

 

Τι ήθελε να μιλήσει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός, ότι βγαίνουμε από την ύφεση και σαξές στόρι; Ομοβροντία τα αρνητικά νέα από αυτή τη βδομάδα. Τι προειδοποιήσεις από τον ΟΑΣΑ για νέα δάνεια, τι υπενθυμίσεις της ΤτΕ για μισθούς 360 ευρώ, τι ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κατά διαόλου, τι τουρισμός κατά διαόλου.

 

Αυξήθηκαν οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο, μειώθηκαν όμως τα έσοδα. Αυτό το καλοκαίρι που επικαλείται συνέχεια ο πρωθυπουργός, μάλλον θα γίνει το καλοκαίρι που δεν θα θέλει να το θυμάται ποτέ.

 

Success story 1

 

Φυσικά κορυφαίο πισωγύρισμα success story της εβδομάδας είναι το αλαλούμ με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις. Το καλύτερο που έχουν κάνει.

 

Προσπαθούν να βάλουν στο δόκανο του κεφαλικού φόρου ακόμα και τους απόλυτα ανάπηρους και ζητάνε αν παίρνουν και κάποιο επίδομα, να το δηλώσουν μπας και συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός «12.000 ευρώ» για να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης

 

Κάποιοι είναι ή βλάκες ή τέρατα.Ετσι που τα κάνουν πάντως, οι μόνες διαδηλώσεις που υπάρχουν είναι στις τράπεζες για βεβαιώσεις τόκων. Προσοχή όμως, μη βιαζόμαστε. Η υποβολή δηλώσεων θα παραταθεί μέχρι τον Αύγουστο. Του 2018.

 

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=56774