- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

«Ανέβηκαν» τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Τaxis

21/09/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τον επανακαθορισμό του ύψους των δόσεων για την πληρωμή του φόρου ακινήτων, σύμφωνα  με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τα νέα εκκαθαριστικά αναρτώνται στην ιστοσελίδα [1]της ΓΓΠΣ με την παλιά όμως εκκαθάριση και χωρίς τις όποιες εκπτώσεις που προκύπτουν από τις διορθώσεις, για τα εκτός αντικειμενικού συστήματος οικόπεδα.

Η διαδικασία αφορά 1,1 εκ. φορολογούμενους, ιδιοκτήτες τεσσάρων κατηγοριών και αποτυπώνει τις έξι δόσεις με τις οποίες θα αποπληρωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη δόση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η τελευταία (έκτη) δόση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η νέα εκκαθάριση περιλαμβάνει:

- Περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

- Εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία

- Την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης

- Τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=236293