enfia

21/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανέβηκαν» τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Τaxis

Τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων «αναρτήθηκαν» τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι το τέλος του μήνα 1,1 εκ. φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση.
      Pin It

Ολοκληρώθηκε η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τον επανακαθορισμό του ύψους των δόσεων για την πληρωμή του φόρου ακινήτων, σύμφωνα  με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τα νέα εκκαθαριστικά αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ με την παλιά όμως εκκαθάριση και χωρίς τις όποιες εκπτώσεις που προκύπτουν από τις διορθώσεις, για τα εκτός αντικειμενικού συστήματος οικόπεδα.

Η διαδικασία αφορά 1,1 εκ. φορολογούμενους, ιδιοκτήτες τεσσάρων κατηγοριών και αποτυπώνει τις έξι δόσεις με τις οποίες θα αποπληρωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη δόση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η τελευταία (έκτη) δόση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η νέα εκκαθάριση περιλαμβάνει:

- Περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

- Εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία

- Την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης

- Τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

Scroll to top