- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Προεκλογική… τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια»

04/11/14 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που αφορά έως και 170.000 επιχειρήσεις, φέρνει την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ αρμόδια Επιτροπή για το θέμα είναι η Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία και θα συζητούνταν η ρύθμιση εάν είχε κατατεθεί κανονικά ως νομοσχέδιο.

Λόγω των διαδικασιών του κατεπείγοντος δεν θα κληθούν οι κοινωνικοί φορείς για να τοποθετηθούν, ενώ η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το απόγευμα. Και στη συνέχεια η εν λόγω τροπολογία θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία έκανε λόγο για «στημένο κακό θέατρο» που έχει και τα όριά του. Για «κυβερνητικούς χειρισμούς σκοπιμότητας που οδηγούν σε άκρατο παραλογισμό, ανατρέποντας κάθε κανόνα σωστής νομοθέτησης» μίλησε λίγο αργότερα ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝ.ΕΛΛ.) επισήμανε ότι «ένα σοβαρό θέμα θα έπρεπε να έρθει εμπρόθεσμα και να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και όχι να έρχεται εδώ ο υπουργός να μας παρουσιάζει μια εκπρόθεσμη τροπολογία και να μας λέει ότι θα τα πούμε στην Ολομέλεια».

Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ): «Πάψτε να τα λέτε κόκκινα. Είναι μαύρα, κατάμαυρα. Οπου ακούτε κόκκινο, βρίσκετε ένα τρόπο να το συκοφαντείτε, ακόμη και ως δάνειο. Είναι μαύρα, όπως μαύρη είναι και η ζωή των ανθρώπων που τα έχουν πάρει, όπως μαύρος είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται».

 

X.I.
efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=249080