daneia

04/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογική… τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια»

Με εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο άλλου υπουργείου και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
      Pin It

Τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που αφορά έως και 170.000 επιχειρήσεις, φέρνει την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ αρμόδια Επιτροπή για το θέμα είναι η Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία και θα συζητούνταν η ρύθμιση εάν είχε κατατεθεί κανονικά ως νομοσχέδιο.

Λόγω των διαδικασιών του κατεπείγοντος δεν θα κληθούν οι κοινωνικοί φορείς για να τοποθετηθούν, ενώ η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το απόγευμα. Και στη συνέχεια η εν λόγω τροπολογία θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία έκανε λόγο για «στημένο κακό θέατρο» που έχει και τα όριά του. Για «κυβερνητικούς χειρισμούς σκοπιμότητας που οδηγούν σε άκρατο παραλογισμό, ανατρέποντας κάθε κανόνα σωστής νομοθέτησης» μίλησε λίγο αργότερα ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝ.ΕΛΛ.) επισήμανε ότι «ένα σοβαρό θέμα θα έπρεπε να έρθει εμπρόθεσμα και να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και όχι να έρχεται εδώ ο υπουργός να μας παρουσιάζει μια εκπρόθεσμη τροπολογία και να μας λέει ότι θα τα πούμε στην Ολομέλεια».

Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ): «Πάψτε να τα λέτε κόκκινα. Είναι μαύρα, κατάμαυρα. Οπου ακούτε κόκκινο, βρίσκετε ένα τρόπο να το συκοφαντείτε, ακόμη και ως δάνειο. Είναι μαύρα, όπως μαύρη είναι και η ζωή των ανθρώπων που τα έχουν πάρει, όπως μαύρος είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται».

 

X.I.
efsyn.gr

Scroll to top