- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Τα κριτήρια της διαθεσιμότητας

02/08/13 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πλαίσιο εντός του οποίου θα «λειτουργήσει» το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτό αναδεικνύονται οι αρχές – η αξιοκρατία, η αξιοσύνη, η εμπιστοσύνη, αλλά και η αυστηρότητα – στις οποίες θα στηριχθεί η κυβέρνηση για μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

«Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση [1], μεγάλη παράμετρος στην αξιολόγηση των υπαλλήλων -που θα γίνει από το ΑΣΕΠ- είναι ο τρόπος εισαγωγής τους στο Δημόσιο, ακολουθούν οι τίτλοι σπουδών που έχει ο κάθε υπάλληλος, ενώ υπάρχει και περίπτωση αφαίρεσης μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα.

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=84641