dioikitiki-metarrythmisi

02/08/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Τα κριτήρια της διαθεσιμότητας

Την απόφαση για τα κριτήρια που θα καθορίσουν το ποιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
      Pin It

Το πλαίσιο εντός του οποίου θα «λειτουργήσει» το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτό αναδεικνύονται οι αρχές – η αξιοκρατία, η αξιοσύνη, η εμπιστοσύνη, αλλά και η αυστηρότητα – στις οποίες θα στηριχθεί η κυβέρνηση για μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

«Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση, μεγάλη παράμετρος στην αξιολόγηση των υπαλλήλων -που θα γίνει από το ΑΣΕΠ- είναι ο τρόπος εισαγωγής τους στο Δημόσιο, ακολουθούν οι τίτλοι σπουδών που έχει ο κάθε υπάλληλος, ενώ υπάρχει και περίπτωση αφαίρεσης μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα.

efsyn.gr

Scroll to top