Pin It

Την εικόνα αδιαφάνειας και διαχρονικής λειτουργίας του Δημοσίου με στενά κομματικά κριτήρια επιβεβαιώνει η υπόθεση του ΕΟΤ, στην οποία η μία αποκάλυψη ακολουθεί την άλλη, ενώ εντύπωση προκαλούν οι ανακοινώσεις των κυβερνητικών κομμάτων που μοιάζουν να έρχονται από ένα άλλο, παράλληλο, σύμπαν.

 

«Η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος πρέπει να είναι μηδενική», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αναφορά στη διαμάχη της υπουργού Τουρισμού και του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, η οποία δείχνει «ότι ο Οργανισμός νοσεί βαριά και διάφορα κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα». Προσπερνά πλαγίως, όμως, τα περί «τρύπας» 12 εκατ. ευρώ, η οποία φέρεται να δημιουργήθηκε επί υπουργίας Π. Γερουλάνου.

 

«Η υπόθεση του ΕΟΤ καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρισης του κράτους και του δημόσιου χρήματος ως λάφυρου», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι «οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου».

 

Ωστόσο, η στελέχωση του Οργανισμού, όπως και πολλών άλλων, έγινε επί ημερών της «τριμερούς» και μάλιστα με στενά κομματικά κριτήρια από τη Ν.Δ., χωρίς ουσιαστικές ενστάσεις από τα συγκυβερνώντα κόμματα.

 

«Πέρα από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών, πρέπει να δούμε με ποιους κανόνες και με ποιους ελέγχους μοιράζεται το δημόσιο χρήμα», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή «χαλαρότητα που διέπει του κανόνες διαχείρισης των χρημάτων στον τουρισμό».

 

Εθεσε μάλιστα το εύλογο ερώτημα: «Κανένας κανονικός άνθρωπος που να έχει δουλέψει στη βιομηχανία του τουρισμού, να τον εμπιστεύεται η κυβέρνηση και να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν υπάρχει;».

 

«Η ευθύνη φεύγει πλέον από την πλάτη της αρμόδιας υπουργού και πηγαίνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ζητώντας εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Τ.Τ.

 

Scroll to top