Xrisi-Augi-Mixaloliakos

28/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φύρερ» ο Μιχαλολιάκος

Ως «Φύρερ πριντς» περιγράφεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, στο πόρισμα, στο οποίο γίνεται αναφορά σε τουλάχιστον δέκα κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταζητείται .
      Pin It

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με το προσωνύμιο «Φύρερ πριντς»  είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το πόρισμα εννέα σελίδων, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος, αναφέρεται ως «Φύρερ πριντς», καθώς του αποδίδεται η εξουσία του ηγέτη.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που προσκόμισε η ΕΥΠ είναι αυτές που «καίνε» τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σε αυτές, τα μέλη της ΧΑ μιλούν μεταξύ τους για τα περιστατικά και αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, έτσι ώστε να «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης,

Πλέον, στα χέρια του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκονται τουλάχιστον δέκα κακουργηματικές πράξεις. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Συλλήψεις και έρευνες

Σήμερα διεξάγεται η πρώτη φάση συλλήψεων, στην οποία εμπλέκονται έξι βουλευτές και συνολικά 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχουν συλληφθεί οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νικόλαος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς και ο ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς (χαρακτηρίζεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης).

Εξάλλου, συνελήφθη ειδικός φρουρός, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 17 άτομα. Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, ανά το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ήδη εντοπίστηκαν τρία όπλα στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου.

Χρονικό σημείο έναρξης της εγκληματικής οργάνωσης το 1987.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μαρία Δήμα

efsyn.gr

Scroll to top